Ferenc pápa kapcsolta fel a karácsonyfa fényeit

2014. december 5.

print

Ferenc pápa kapcsolta fel a karácsonyfa fényeit

Mintegy 230 kilométeres távolságból Ferenc pápa egy tablettel kapcsolta fel a világ legnagyobb karácsonyfa-installációjának fényeit. Gubbio fája egy több száz izzóból álló 800 méter magas installáció a Monte Ingino hegy oldalában.





Mintegy 230 kilométeres távolságból Ferenc pápa egy tablettel kapcsolta fel a világ legnagyobb karácsonyfa-installációjának fényeit. Gubbio fája egy több száz izzóból álló 800 méter magas installáció a Monte Ingino hegy oldalában. 

 


A római katolikus egyház feje vasárnap a Vatikánban lévő rezidenciájából egy tablet segítségével kapcsolta fel a fenyőt formázó gigantikus fényinstallációt a közép-olaszországi Umbria tartomány Gubbio nevű városában. "Egy karácsony fények nélkül nem is karácsony" - mondta nevetve a pápa, mielőtt megérintette a fényeket felkapcsoló gombot.

 


A ceremóniát a RAI olasz köztelevízió élőben közvetítette.

 


XVI. Benedek pápa, Ferenc elődje 2011-ben kapcsolta fel Gubbio fényeit. A középkori város fényes karácsonyfáját 1991-ben felvették a Guinness Rekordok Könyvébe is: a Monte Ingino hegy oldalán több száz izzó alkotja a 750 méter magas és 450 méter széles karácsonyfa körvonalait.

 




A gubbiói karácsonyfát 1981 óta minden évben önkéntesek építik fel. Az 1300 négyzetméternyi területen elterülő fának 300 zöld lámpa rajzolja ki a körvonalát.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play