» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Tömegközlekedési jegyek és bérletek Rómában


Értékeld Te is:

A tömegközlekedési jegy (BIT) egységesen 1,50 Euróba kerülnek.
Róma tömegközlekedése sok kívánnivalót hagy maga után, de ha buszra kell szállnia a belvárosban, érdemes előre beszereznie a buszjegyeket, mert a buszon nem lehet megvenni. A jegyeket a város bármelyik tabaccheria-ban megvásárolhatja, ezek a kis üzletek, amelyeket egy nagy T betűvel jelölnek. A jegyek darabja 1,50 euró, vagy kedvezményes áron választhat 24 órás, 48 órás vagy heti jegyet. A jegyek a római tömegközlekedés minden formájára érvényesek (busz, metró, villamos és helyi vonat).

Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Ugyanakkor minden egyes átszállás után újra kell érvényesíteni a meglévő BIT-et az új tömegközlekedési eszközökön is!

Egynapos (BIG, 6 Euró), háromnapos (BTI, 16.50 Euró), és hét napos (CIS, 24 Euró) jegyek vásárlására is lehetőség van.

Roma Pass vásárlása esetén a tömegközlekedés ingyenes (kivéve a 110-es busz, ill. a repülőtéri transzferjáratok: a Leonardo Express, és az Fr1).

Az 1,50 eurós jegye érvényes a római helyi ingavonatokra is, beleértve egy olyan vonalat, amely egyenesen a tengerpartra vezet. A Piramide metróállomáson felszállhat egy vonatra, amely közvetlenül az Ostia Lidóhoz, Róma helyi strandjához visz. Bár nem ez a legelbűvölőbb strand Róma közelében, Ostia tökéletes egy olcsó kiránduláshoz, némi napsütéssel és friss tenger gyümölcseivel.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 54′ 37.56499″, 12° 31′ 44.50746″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward