» Svájc

» Svájc » Thurgau » Rajna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Diessenhofen fahídja a Rajna felett összeköti Svájcot Németországgal.


A kisváros közvetlenül a Rajna partján fekszik, Stein am Rhein és Schaffhausen között, Németország és Svájc határán.

Diessenhofenben található az egész Thurgau legnagyobb óvárosa. Itt gyönyörűen felújított középkori házak sorakoznak a szűk utcákon. A Rajna partján és a jól megőrzött városfalon még mindig felfedezhetők a Kyburg-korszakból származó emlékek. A nemesi család, amelynek ősi székhelye Kyburg volt, a 11. századtól a 13. századig alakította a régiót. A város címere is a nemesi családra vezethető vissza.

A hatalmas Rajna az óvárostól északra folyik, és természetes határt képez Németországgal. Diessenhofenből egy fahíd köti össze a két országot, amely különösen a nyári hónapokban feltűnően díszített. 1816 óta ez az út Gailingen am Hochrhein és Diessenhofen városok közötti összekötő útvonal.

A kisváros igazi nevezetessége azonban nem a Rajna vagy a híd, hanem az úgynevezett pecsételőtorony. A pecséteket és dokumentumokat a középkor óta őrzik itt. Mindenekelőtt a megjelenése az, ami megragad az emlékezetben. A homlokzatán ugyanis egy díszesen megmunkált holdóra található, a tizenkét állatövi jegy csillagászati szimbólumaival. És nem is lehet eltéveszteni, mert Diessenhofen főutcája a Siegelturm boltívén keresztül vezet.

Kicsit a város területén kívül, de még mindig a diessenhofeni plébániához tartozik a Szent Katalin-templom. A délnémet barokk kiemelkedő alkotása, amelyet a 18. század közepén Johann Michael Beer építtetett. A ma is nagyra becsült orgona szintén ebből az időszakból származik.Tartomány:Thurgau
Cím:Diessenhofen
GPS: 47° 41′ 15.11412″, 8° 44′ 57.36228″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward