Családbarát síelés a Dachsteinon

2014. december 26.

print

Családbarát síelés a Dachsteinon

Családbarát szálláshelyek, gyermekbarát kialakítású, rengeteg kalandot es élményt kínáló síhegyek, 16 síiskola, vonzó áru síbérletek: mind nagyszerű hozzávalói egy jól sikerült családi síüdüléshez – ezt kínálja a Schladming-Dachstein régió.

Családbarát szálláshelyek, gyermekbarát kialakítású, rengeteg kalandot es élményt kínáló síhegyek, 16 síiskola, vonzó áru síbérletek: mind nagyszerű hozzávalói egy jól sikerült családi síüdüléshez – ezt kínálja a Schladming-Dachstein régió.

 


A Schladming-Dachstein régióban összesen kilenc síterep 85 felvonó, a 230 km sípálya található. A sísport központja a négy hegyen átívelő sípályarendszer, amely a Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm hegyeket köti össze egymással. Nyugatra a Fageralm, keletre pedig a Galsterberg, a Stoderzinken, a Riesneralm és a Planneralm tartozik még a Schladming-Dachstein régióhoz.

Gyerekekkel a biztonság a legfontosabb!

Ramsau am Dachsteinban lehetőség van arra, hogy egy rövid oktatás keretében a kezdők is lépésről lépésre ismerkedjenek meg a sípályán kívüli, mély hóban történő síelés alapszabályaival.
Az egynapos oktatás alkalmával képzett hegyi- és sítúravezető mutatja meg az érdeklődőknek, hogy mire kell figyelni a pályán kívüli síelésnél és sítúrázásnál. Így az oktatásban résztvevők megfelelő képzést kapnak a felszerelést, a lavinajelző készülék megfelelő használatát, az időjárási és a hóviszonyok felmérését, valamint a síelési technikát illetően. Erre a napra az oktatás minden résztvevője külön felszerelést kap kölcsönbe, hogy adottak legyenek az azonos feltételek. A nap végén a tudásszintnek megfelelően jöhet egy könnyű lesiklás a völgybe vagy az első, mély hóban történő síelés a sípályán kívül.

 


Gyerekbirodalmak a hegyen

A Hauser Kaiblingon a jövő sísztárjai az Audi gyermekbirodalomban ismerkedhetnek meg a síelés alapjaival. A startház, a kijelölt pálya és a célkapu nagyban hasonlít egy világbajnoki sípályára. A hullámpálya pedig játékos módon javítja a sítudást.

A síiskolák Planai-on és a Hochwurzenen található gyermekbirodalmai nem hagynak kívánnivalót maga után. A Planai-on a Mitterhaus nyolcszemélyes felvonó környékén számtalan felfedeznivaló akad. Például egy felhőhinta, egy paradicsomi meteorológiai állomás vagy a beszelő kígyó, Mikaa.
Egész Stájerországban egyedülállónak számít a Hochwurzen élménypályája, amely nagyszerűen kombinálja egymással a klasszikus sípálya, a hópark es a síkrossz pálya előnyeit. Az élménypályát kezdők és haladók egyaránt használhatják. A Reiteralm gyermekbirodalmat a 2014/2015-os téli szezonra kibővítették egy új szállítószalaggal is.

2013/2014 telén kezdte meg működését a Hochwurzen új hegycsúcsfelvonója. A modern, 10 személyes kabinos felvonó óránként 2500 főt képes a hegycsúcsra szállítani. A kabinos felvonóba a beszállás is speciális módon történik, aminek köszönhetően a családok biztonságosan használhatják a felvonókat.

A donnersbachwali Riesneralmon található Ausztria első gyermekek számára kialakított sípályarendszere és leghosszabb szállítószalagja („Krispini-Expressz” – 176 méter hosszú). A gyermekekre öt különböző sípálya vár, egy tányéros felvonó, egy komfort tányéros felvonó, két varázsszőnyeg, egy hullámpálya, egy játékház es egy élménypálya.

A családok közötti igazi titkos tippnek számít a Planneralm. A gyakorlólifttel, varázsszőnyeggel, valamint boszorka- es varázserdővel rendelkező jól felszerelt gyermekbirodalom mellett mindenekelőtt három további érv is a síterep mellett szól: idilli es könnyen áttekinthető fekvés, családbarát árak és kizárólag természetes hótakaró.

A Fageralm, Galsterberg Stoderzinken síterepein a varázsszőnyegek és a kötélfelvonók ingyenesen használhatók. A felügyelet azonban már valamelyik síiskolába történő beiratkozáshoz kötött. A Fageralmon a gyermekek mindjárt három sípályát is felfedezhetnek. A „Viking-szakaszt”, a „Fagerwaldi erdő állatai” névre keresztelt útvonalat és az „Indianösvényt”. Valamennyit kézzel készített figurák díszítik.

A Pruggernben található Galsterbergen felépített gall faluban a legfiatalabb síelők megismerhetik Galsterixet és Bottelixet, a gallokat és a rómaiakat, de még vadmalacokkal is találkozhatnak. A 81 méter hosszú varázsszőnyeg közvetlenül a falucska bejáratához szállítja az apróságokat, amely szinte sík terepen, könnyedén besíelhető meg a kicsik számára is.

 


A Stoderzinken gyermekbirodalma napfényes fekvésének, könnyű áttekinthetőségének és 1700 méter magasan található, hóbiztos fekvésének köszönheti kedveltségét. Az újonnan kialakított síútvonal mentén kézzel készített mese- és állatfigurák szórakoztatják a gyermekeket.

Különleges síélmények gyerekeknek is

A Planai dallampályáján például a fülnek kedves dallamokra síelhetünk: a 600 méter hosszú sípályán több mint 10 000 zeneszám közül válogathatunk és eldönthetjük, hogy Mozart Varázsfuvolájára vagy Wolfgang Ambros Schifoan című művére szeretnénk inkább lesiklani.

 


A gyermekek a Galsterbergen található Galstilandban különböző kunyhókon át síelhetnek, és közben rómaiakkal, gallokkal és különféle állatfigurákkal találkozhatnak.

Az adrenalin megszállottjai a Reiteralmon található „fekete kvartetten” szinte szabadesést szimulálva száguldhatnak a völgy irányába.

Izgalmak nélkül, de annál szebb, 360 fokos hegyi panorámában gyönyörködve helyezhetik magukat kényelembe a vendégek a Hauser Kaiblingon található „ínyencsziget” nyugágyaiban.

Izgalmas programok a sípályákon kívül is

A régió egyik kiemelkedő fénypontja a Dachstein-gleccser, amely vadonatúj panorámás felvonóval közelíthető meg. A Hunerkogelen található hegyállomás közvetlen környezetében látványos attrakciók várják a látogatókat: Sky Walk kilátó, jégpalota, Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja és „a semmibe vezető lépcső” gondoskodik az izgalmakról. Megfelelő időjárási viszonyok és hótakaró esetén az attrakciók télen is látogathatóak.

 


Aki ezzel szemben inkább nyugalomra vágyna, a Schladming-Dachstein régióban számtalan lehetőség közül válogathat: egy sítúra a csodás, hóborította hegyek között, egy hótalpas kirándulás vagy egy könnyed téli séta a hófehér tájon át. Emellett a régió tökéletesen karbantartott sífutópályái is ideális feltételeket kínálnak kezdőknek és haladóknak egyaránt.

 


Ausztria egyik legnagyobb ingyenes wifi hálózata

A Schladming-Dachstein üdülőrégió a területén található 300 hozzáférési pontnak köszönhetően Ausztria egyik legnagyobb ingyenes wifi hálózatával büszkélkedhet. Így a vendégek az üdülés ideje alatt is kapcsolatban maradhatnak a családjukkal es a barátaikkal, valamint ki használhatják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket. 


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play