Már visszaszámolnak Bécsben

2015. január 23.

print

Már visszaszámolnak Bécsben

Elkezdődött a visszaszámlálás, a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány nap van még hátra a Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig, május 23-ig.

Elkezdődött a visszaszámlálás, a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány nap van még hátra a Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig, május 23-ig.

 


A nyolc méter magas torony csaknem öt tonnát nyom, kilenc négyzetméter alapterületű, 23,6 négyzetméternyi kivetítő-felülete van és bírja nemcsak az időjárás viszontagságait, hanem még a 130 kilométeres óránkénti széllökéseket is. Az oszlopot Bécs városa és az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) állíttatta. Az oszlopon nemcsak a visszaszámlálás, hanem a versenyről szóló aktuális információk is olvashatók.

 


Január 26-án adja át Koppenhága polgármestere a rendezvény szimbolikus kulcsát Michael Häuplnak, Bécs első emberének. A ceremóniát követően pedig kisorsolják az első és második elődöntő résztvevőinek sorrendjét. Ettől a naptól a visszaszámlálást már percekben és másodpercekben is mutatja majd az oszlop kijelzője.

 


A 2015-ös Eurovízós Dalfesztivál hivatalos megnyitóját május 17-én tartják a Bécsi Városházán, és ekkortól várja a rendezvény rajongóit a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatz-on felállított Eurovision Village is, ahol a különböző nemzetek együtt szurkolhatnak nagy kedvenceiknek. Családi programok, DJ-k és a Dalfesztivál résztvevőinek fellépései segítik majd elütni a döntőig hátralévő napokat.

 


Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerűsítése már az év végén megkezdődött: december 27 óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek az osztrák fővárosában, a bécsi újévi koncert szünetében pedig bemutatták a májusi eseményről szóló reklámfilmet.

 


A 60. Eurovíziós Dalfesztivál döntője 2015. május 23-án lesz, amelyet élőben közvetít az ORF.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play