Múzeumok hosszú hétvégéje lesz Linzben

2015. március 8.

print

Múzeumok hosszú hétvégéje lesz Linzben

A linzi múzeumok hosszú hétvégéjét idén március 19. és 22. között szervezik, a Museum total elnevezésű programon egy jeggyel kilenc múzeumot járhatnak be négy nap alatt az érdeklődők.A linzi múzeumok hosszú hétvégéjét idén március 19. és 22. között szervezik, a Museum total elnevezésű programon egy jeggyel kilenc múzeumot járhatnak be négy nap alatt az érdeklődők.

Az eseményt immár másodjára tartják Felső-Ausztria tartományi székhelyének múzeumai és a linzi Turizmusszövetség (Tourismusverbandes Linz) közös szervezésében. A négy napig érvényes belépőjegy felnőtteknek 8, a 14 év alattiaknak 4 euróba kerül (2440 és 1220 forint), ezzel vezetett múzeumtúrákon, workshopokon és kísérőrendezvényeken lehet részt venni.

A programhoz a technika újdonságokról szóló Ars Electronica Center, a linzi Kastélymúzeum, a szépművészeti alkotásokat bemutató Lentos múzeum, a Felső-Ausztria történelmét ismertető Landesgalerie, a város történeti érdekességeiről szóló Nordico városmúzeum, az OÖ Kulturquartier kulturális centrum, az acélipari vállalat látogatócentruma, a voestalpine Stahlwelt, az Adalbert Stifter osztrák írónak emléket állító StifterHaus és a Biológiai Központ csatlakozott.

Pénteken a linzi Kastélymúzeumban Felső-Ausztria 1945 és 1955 közötti történetét bemutató kiállítást ismertető, vezetett múzeumtúrát tartanak. A nyolcvanas évek divatvilágáról szóló kiállítás pénteken és vasárnap vezetéssel tekinthető meg a Lentos múzeumban.

A Landesgalerie Margherita Spiluttini Bécsben élő fotóművész kiállításához kapcsolódóan szombaton gyerekeknek tart a fotózásról szóló foglalkozást.

A Nordico városmúzeum szombaton kulináris programot szervez: linzi streed food, vagyis az utcán is praktikusan fogyasztható ételek kínálatát fedezhetik fel az érdeklődők.

A voestalpine Stahlwelt területét pénteken és szombaton a Pandra dízelmozdonnyal lehet körbeutazni, a Biológiai Központban pedig a víz alatti világot bemutató kiállítás szervezett vezetése lesz vasárnap.

MTI
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play