Hivatalosan is megkezdődött a Dalfesztivál

2015. május 15.

print

Hivatalosan is megkezdődött a Dalfesztivál

Hivatalosan is megkezdődött a 60. Eurovíziós Dalfesztivál vasárnap este az osztrák fővárosban, a Városházán Bécs polgármestere köszöntötte a fesztiválon fellépő művészeket.

Hivatalosan is megkezdődött a 60. Eurovíziós Dalfesztivál vasárnap este az osztrák fővárosban, a Városházán Bécs polgármestere köszöntötte a fesztiválon fellépő művészeket.

A hivatalos megnyitón a verseny negyven országból érkezett résztvevői vonultak fel a Városháza előtti, csaknem kétszáz méter hosszú vörös szőnyegen. A bevonulás csaknem három órán át tartott. Az ünnepi menet élén a tavalyi győztes, Conchita Wurst érkezett meg. Felvonult továbbá a dalfesztivál három műsorvezetője Arabella Kiesbauer, Alice Tumler és Mirjam Weichselbraun is.

A Városháza dísztermében Alexander Wrabetz, az ORF igazgatója, Michael Häupl, Bécs polgármestere és Jon Ola Sand az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) Eurovízióért felelős vezetője fogadta a résztvevő negyven delegációt. A hivatalos köszöntőt a Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben) fellépése kísérte, a kórus Ludwig van Beethoven Örömódáját adta elő.

Bécs újra egy modern és liberális városként mutatkozik be, hiszen a város, akárcsak a dalfesztivál a tolerancia és az elfogadás szimbóluma lett - köszöntötte angolul polgármester a csaknem kétezer vendéget.

Az ORF elnöke a bécsiek vendégszeretetéről beszélt. Inkább hidakat, mint falakat építünk - mondta Wrabetz, utalva ezzel a fesztivál idei mottójára: Hidakat építünk (Building Bridges).

Vasárnap este megnyitották az Euroclub bárt is, ahol a fesztivált kísérő fellépések és rendezvények zajlanak. A Eurovízió hivatalos szórakozóhelyének a Bécs 16. kerületében található Ottakringer sörfőzde ad otthont.

Szintén vasárnap este nyílt meg a Bécs harmadik kerületében található Euro Fan Cafe Vienna szórakozóhely. A megnyitón az egykori dalfesztivál résztvevő Gary Lux és Thomas Forstner osztrák énekesek lépnek fel. A nyitóprogramban Conchita Wurst is szerepel. A Euro Fan Cafe Vienna naponta nyolcszáz vendéget vár. A hely napi kínálata a Stadthalle-ban tartott fellépések után kezdődik majd, naponta élő zenével és karaoke-val. A helyre napközben ingyenesen lehet bejutni, azonban az esti rendezvényekre szóló belépőjegyek már elfogytak.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal. A kialakított sorrend alapján a május 19-i első, 16 előadót felvonultató elődöntőben lép színpadra a magyar énekes. A második elődöntőt május 21-én tartják, május 23-án pedig a döntőre kerül sor.

MTI
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play