WAMP dizájnvásár lesz Bécsben

2015. június 24.

print

WAMP dizájnvásár lesz Bécsben

Június 27-én immár harmadjára rendezik meg Bécsben a WAMP dizájnvásárt, amelyen a közép-európai régió tehetséges tervezői mutatkoznak be a nemzetközi közönség előtt.Június 27-én immár harmadjára rendezik meg Bécsben a WAMP dizájnvásárt, amelyen a közép-európai régió tehetséges tervezői mutatkoznak be a nemzetközi közönség előtt.

Az egynapos rendezvényen tíz ország csaknem 150 alkotója állítja ki kollekcióit. Magyar és osztrák alkotók mellett lengyel, szlovén, szerb, horvát, cseh, román, szlovák és holland tervezők is a kiállítók között lesznek.

A magyar alkotókat többek között a Lamoppe képviseli. Az angliai Pulse London dizájnkiállításon is bemutatkozott tervező most színes, foltvarrásjellegű párnáit viszi el Bécsbe. A roma és a modern trendeket ötvöző Romani Design márka pedig nyári kollekciójával mutatkozik be az osztrák fővárosban.

Az osztrák Kerschbaumers színes bőrcipőit és kiegészítőit kínálja majd, amelyet Stephanie Kerschbaumer tervezőnő álmodott meg. A Birdly jewelry osztrák ékszermárka kollekciójában olyan fülbevalók és medálok szerepelnek, amelyek a bécsi Duna-csatorna mentén lévő, graffitivel borított fal metszeteiből készültek.

Színes és feltűnő mintákkal díszített mintás harisnyákat a cseh PipiPunk márka kínál. Az osztrák Gary Mash organikus és természetes anyagokból készült női ruhákat, babaholmit és kiegészítőket visz majd a WAMP-ra. A természetesség jegyében a cseh EcoHeart fanyelű és színes fejű fogkeféivel képviselteti magát a bécsi vásáron.

A WAMP ideje alatt számos kísérőrendezvény lesz a bécsi múzeumi negyedben (MQ). A fesztivál látogatói a vásár mellett lévő zöld területen pihenhetnek és fogyaszthatják el azokat a finomságokat, amelyeket a vásár gasztro szekciója kínál. Készülnek koktélok, szendvicskülönlegességek, a bécsi Die Süsse cukrászda tortákat, kekszeket és cupcake-et kínál, a bécsi Millie The Vintage Caravan házi készítésű fagyit, a magyar Kolbice kenyértölcsérbe töltött kolbászokat és a bécsi Pull & Eat e.U. szendvicskülönlegességeket.

A vásár helyszínén Stahl Barbara és Havasi Gábor duója lép fel, akik soul és alternatív könnyűzenét játszanak a piknikezőknek.

A WAMP-on nemcsak vásárolni lehet, hanem kézműveskedni is: a Nearnia csapat segítségével alumínium dobozok nyitófüléből nyakláncokat és karkötőket gyárthatnak az idelátogatók. A lengyel WellDone Dobre Rzeczy standnál pedig filc báránykákat lehet készíteni.

Az esemény alatt egy flashmobra is készülnek a szervezők: minden látogató léggömbre írhatja rá kívánságát, a lufikat egyszerre engedik a magasba. A háromszáz színes szálló lufi a WAMP idei mottóját szimbolizálja majd, vagyis azt, hogy minden álomból lehet valóság, ha igazán akarjuk.
Az esemény ingyenesen látogatható. 

A WAMP (vasárnapi művész piac) elnevezésű kezdeményezés 2006-ban indult. Célja, hogy támogassa a magyar designtermékek ismertségét, valamint felhívja a látogatók figyelmét a magyar és régiós dizájnerek munkáira. Budapesten havonta rendezik meg az eseményt, évente többször tematikus vásárokat is tartanak. A következő bécsi WAMP várhatóan szeptember 26-án lesz majd.

MTI
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu