Gyönyörű az év francia kisvárosa

2015. július 2.

print

Gyönyörű az év francia kisvárosa

A varázslatos breton városkába azoknak feltétlenül el kell látogatniuk, akik mihamarabb férjhez szeretnének menni.A France2 közszolgálati tévé által rendezett versenyen 22 régió 22 városa vett részt, amelyek közül már több is elnyerte a Franciaország Legszebb Városkája díjat. A díj odaítélésének feltétele, hogy a pályázó város lakossága ne haladja meg a kétezret, és hogy műemlékvédelem alatt álló zónája legyen. Az idei győztes a Bregtagne régióban fekvő Ploumanac’h lett.

Ploumanac’h egy kis halászfalu, a breton északi parton, az úgynevezett Cote de Granit Rose patron, amely rózsaszín gránitszikláiról híres. A szél és a tenger formálta sziklák rendkívül látványossá formálják a környezetet.
A népszerű üdülőhely egykor kalózfészek volt. A 19.században csempészek birodalma volt a terület köszönhetően a Napóleon által elrendelt kontinentális zárlatnak. Az 1806-os dekrétum válasz volt a britek részéről Franciaország egész északi tengerpartjára kimondott blokádra. Mivel így a brit kereskedelmet az európai kontinensről kizárták, a termékek csak csempészek útján jutottak el Európába. Ploumanac’h-ban a 4 km hosszú csempészutat ma a turisták látogatják a bizarr gránitkolosszusok között.

Mint sok breton tengerparti kisváros, Ploumanach is két részből áll: a strand területe a Ploumanac'h-Plage, a falu központja pedig a Ploumanac'h-Bourg.Nyáron hajókirándulást tehetünk a közeli Sept-Iles szigetcsoporthoz, amely tengeri madarak szentélye, menedéket ad többek között olyan gyönyörű madaraknak mint a lunda és az albatrosz.A hely népszerűségét főleg a fiatal lányok körében fokozza egy érdekes legenda, amely szerint aki a parton található Saint Guirec szobrának orrába tűt szúr, az még abban az évben férjhez fog menni.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play