TOP 10 osztrák nyaralóhelyek

2015. július 13.

print Hetedhétország.hu

TOP 10 osztrák nyaralóhelyek

A Kurier osztrák napilap megkérdezte olvasóit, hogy melyek a legkedveltebb nyári üdülőhelyek Ausztriában. Dobogós helyezést a nagy múltú üdülőhelyek értek el.






2. A bécsiek üdülőhelye: Reichenau an der Rax



Már az 1900-as évek elején a bécsiek kedvelt kirándulóhelye volt a Rax. Itt adták át 1926-ban Ausztria első kötélpályáját. Mind a mai napig ezen a kötélpályán juthatunk fel a 1545 méter magasan elterülő 34 négyzetkilométeres raxi fennsíkra, ahol kellemes hegyi túrákat tehetünk.


A völgyben található Reichenau, a csodás épületekben és hagyományokban gazdag gyógyüdülőhely. A 19. század közepétől ez a hely volt a bécsiek egyik legkedveltebb nyári úti célja. Az elragadó környéket a császári udvar is kedvelte, de a művészek és alkotók egész sorára is páratlan hatást gyakorolt.

Manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként üzemel. A körülötte magasodó hegyek legnagyobb kincsei a tiszta hegyi levegő, az érintetlen természet, és a Bécset mind a mai napig kiváló minőségű ivóvízzel ellátó források. Mindezeknek köszönhetően a régió már jó két évszázada kiemelten fontos szerepet játszik a testi-lelki egészség megőrzésében, visszanyerésében.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play