Ferenc József születésnapi bulija Bad Ischlben

2017. augusztus 1.

print Hetedhétország.hu

Ferenc József születésnapi bulija Bad Ischlben

A Salzkammergut szívében található Bad Ischl minden évben, augusztus közepén megrendezi Ferenc József császár születésnapi ünnepségét.Ferenc József 1830. augusztus 18-án Bécsben született. Ferenc József születésnapját a birodalomban mindenhol megünnepelték. A császár nem vett rész a ceremóniákon, rendszerint családjával Bécsben ünnepelt.

 


A Salzkammergut szívében található Bad Ischl minden évben megrendezi Ferenc József császár születésnapi ünnepségét, aki nagyon szeretett a városban pihenni. „Oh, hogy vágyódom a drága, drága Ischl után” – írta 1845-ben egy édesanyjának címzett levelében az akkor 15 éves Ferenc József koronaherceg. Az uralkodó város iránti vonzalma egészen életén át töretlen és megkérdőjelezhetetlen maradt.


Bad Ischl

Bad Ischl 


A városban található Császárvilla – Zsófia főhercegnő ajándéka a fiatal jegyespárnak, Ferenc Józsefnek és Erzsébetnek – az uralkodói család menedékhelyeként szolgált a nyári hónapokban, messze a Hofburg és a Schönbrunni kastély szigorú protokolljától. A bájos épület ugyanakkor számos fontos döntés helyszíne is volt: Ferenc József császár számos magas rangú államférfit fogadott a villában, és itt írta alá 1914-ben a Szerbiának szóló hadüzenetet.

 

Bad Ischl, Császárvilla


Bad Ischl, Császárvilla


Augusztus 15-én 
Bad Ischlből  nosztalgiagőzős indul korabeli utazóvagonokkal. Augusztus 17-én Kaiserbummel/császári bevásárlóséta reggeltől estig. Fejedelmi bevásárlóünnep Bad Ischl központjában. A vásárlók a történelmi utcákban található üzeleteket 2,5 km hosszú vörös szönyegen közelíthetik meg. A kereskedők gondoskodnak a fejedelmi vendéglátásról és kiszolgálásról, mint „a régi szép k.u.k. időkben”. Augustus 18-án pedig természetesen egész Bad Ischl a császárt ünnepli.Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play