Halloweenkor a párizsi katakombákban aludhat

2015. október 12.

print

Halloweenkor a párizsi katakombákban aludhat

Félelmetes élmény vár azokra, akik élnek a az Airbnb ajánlatával: október 31-re a párizsi katakombákban meghirdetett egy szállást két fő részére.





Félelmetes élmény vár azokra, akik élnek a az Airbnb ajánlatával: október 31-re a párizsi katakombákban meghirdetett egy szállást két fő részére. Lesz benne rendes ágy, vacsora külön koncerttel és reggeli is. Fürdőszoba nincs, van viszont 6 millió csontváz a 18-19. századból.

 


Egy mesélőt is leküldenek a vendégeknek, aki esti meseként a katakombáról szóló rémtörténetekkel kívánjon jó (rémes) éjszakát.

Az Airbnb 350 ezer eurót fizetett Párizsnak, hogy kibérelhessen egy csontvázakkal kirakott alagutat.

 


A
 katakombák története a 12. századig nyúlik vissza, amikor kőbányaként használták Párizs megépítéséhez. A 18. század elejétől használták temetkezési helyként, amikor a párizsiak éhínség, járványok és háborúk miatt tömegével hullotak és a köztemetők egészségtelenné váltak.

A temető ráadásul a pestis, lepra és himlő forrása is volt, mivel a hatalmas tömegsír mellett volt Páris legnagyobb piaca, ahol emiatt folyamatosan büdös volt. Egy forrás szerint a temető melletti házakban állandóan bűz uralkodott, az ételeket hamar belepte a gomba, a bor is megsavanyodott, és az ivó víz fekete lett. De ezt a király hamarosan bezáratta, és elrendelte a halottak elszállítását Párizson kívülre.

 


A 19. században már mértékkel szállították a halottakat, de így is 17 temető és 600 templom halottait szállították át ide. Itt nyugszik többek között Nicolas Fouquet, Francois Rabelais, Claude Perrault, Jean Baptist Lully, a Vasálarcos, Moliere és Blaise Pascal is. Néha a régi csontokat a falakba és a plafonba építették be, hogy megerősítsék azokat.

Ma több mint 6 millió halott csontjait őrzik a katakombák néhol 2 méteres oszlopban, koponyáik kereszt, szív és hullám formában vannak elrendezve.

A szóbeszéd szerint éjszaka hallani lehet a nyughatatlan lelkek nyögéseit és sóhajtozásait.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play