Nemzeti színű az Eiffel-torony

2015. november 17.

print

Nemzeti színű az Eiffel-torony

Nemzeti színű kivilágítást kapott a hétfőn újra megnyílt Eiffel-torony Párizsban.

Nemzeti színű kivilágítást kapott a hétfőn újra megnyílt Eiffel-torony Párizsban.

A francia nemzeti lobogó kék-fehér-piros színei hétfő, kedd és szerda este fogják megvilágítani a leglátogatottabb francia turistalátványosságot, amely a múlt pénteki párizsi merényletek óta hétfő délutánig zárva tartott - közölte az intézményt működtető Sete nevű vállalat.

 


Az Eiffel-tornyot a szükséges biztonsági intézkedések ellenőrzése és kiegészítése után hétfő délután nyitották meg újra a nagyközönség számára.

"Anne Hidalgo párizsi főpolgármester kérésére a tornyot "a francia zászló színei világítják meg" hétfő, kedd és szerda este naplementétől éjjel 1 óráig. A különleges kivilágításon kívül a toronyra kivetítik Párizs latin nyelvű jelmondatát is, amely Fluctuat nec mergitur (Hánykolódik, de nem süllyed el). A felirat látható egyébként a terrortámadások több helyszínén is, és a République téren is egy hatalmas paravánon, amely elé gyertyákat és virágokat helyeznek el a terrortámadások 129 áldozatára emlékező párizsiak.

Az Eiffel-torony hagyományos megvilágítását a merényleteket követően eloltották a gyász jeléül.

 


Vasárnap ismét ki volt világítva a létesítmény, de az óránkénti öt perces csillagszóró-szerű villogást nem állították vissza.

Az Eiffel-torony délutáni újranyitása előtt a világ egyik leglátogatottabb múzeuma, a Louvre is újra megnyitotta kapuit és valamennyi párizsi kulturális közintézmény, múzeum, koncertterem, színház és mozi is ismét látogatható. Valamennyi szombat délelőtt, a rendkívüli állapot részenként zárta be a kapuit.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play