Húsvéti programok Alső-Ausztriában

2016. február 20.

print

Húsvéti programok Alső-Ausztriában

Alsó-Ausztria egyre kedveltebb úti cél a magyar kirándulók körében, aminek egyik oka, hogy a régió mindig készül valami újdonsággal, legyen szó rövidebb-hosszabb kirándulásról. Hamarosan itt a Húsvét, hosszú hétvége, ilyenkor számos kirándulóhely kinyit, hangulatos vásárokkal, színes ünnepségekkel kezdődik a szezon.

Húsvéti vásár két érdekes helyszínen is lesz, az egyik Gaming egykori kolostora, a másik helyszín a Schloss Hof barokk kastély kertje, ahol gyönyörű tavaszi virágszőnyeg, kézműves és kirakodóvásár várja a látogatókat, ahonnan számtalan ajándék ötletet meríthetnek, de lesznek barkács programok, a kicsiknek pedig pónilovaglási lehetőség.


És persze Alsó-Ausztiában hagyományos ünnepségek is lesznek: Oster Grean és Emmausz-járás Weinviertelben, koncertek Grafeneggben, vagy az IMAGO DIE fesztivál Kremsben.


A borkedvelőknek, borbarátoknak egy állandó program: Weinwiertel borászai minden Húsvét vasárnap köszöntik a tavaszt, ilyenkor kóstolják meg az új bort. Ezt az ősi szokást úgy hívják, hogy „In die Grean gehen” azaz „Irány a szabadba!”

Alsó-Ausztriát kedvelik a magyarok

Jó évet zártak az alsó-ausztriai szállásadók a magyar kirándulók tekintetében. 2015-ben 133.921 magyar vendégéjszakát regisztráltak Alsó-Ausztriában, 0,4%-al többet, mint 2014-ben. Ez azt jelenti, hogy a belföldi, és a német turisták után, a tartomány továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb.

A sort a csehek, a lengyelek és a szlovákok követik. A síelési lehetőségek iránt a magyarok körében továbbra is nagy az érdeklődés, a Hochkaron idén is sok magyar vendég tartózkodott, mivel hóbiztos helynek bizonyult a gyenge tél ellenére is. De egyre többen bringáznak a dunai kerékpárút alsó-ausztriai szakaszán, és az olyan tematikus rendezvényeket, mint a BorŐsz is évről-évre többen keresik fel. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play