Az Erdők Városa lett Bécs

2016. április 9.

print

Az Erdők Városa lett Bécs

European Forest City címmel tüntették ki az osztrák fővárost, amelyet egy éven át viselhet. A díjat évente ítélik oda egy-egy európai városnak, amely sokat tesz az erdők védelméért.





Marc Palahi, a European Forest Institute igazgatója adta át 2016. március 16-án Bécs képviselőinek a European Forest City 2016 címet, amelyet minden évben más európai város kap meg. Célja, hogy ezzel is felhívják a lakosság és a döntéshozók figyelmét az erdők jelentőségére.

A European Forest City címet az osztrák főváros - a zöldterületek magas aránya mellett - a bécsi ivóvízbázis védelméért vehette át, és egy éven keresztül viselheti. Bécs egyike Európa legzöldebb városainak, területének 20%-át borítják erdők, emellett pedig immár 150 éve látja el lakóit kiváló minőségű, a környező hegyekben eredő forrásvízzel. A cím adományozásakor szintén az osztrák főváros mellett szólt, hogy az új városrészében, Seestadt Aspernben épül a világ legmagasabb, 24 emeletes fa toronyháza.

A Bécsi Erdészeti Hivatal (MA 49) új erdőtelepítési projektjeivel – mint például a Donaustadtban a Norbert-Scheed Erdő – nemcsak a fás területek arányát növeli az osztrák fővárosban, de a városlakókhoz is közelebb hozza a természetet új kiránduló- és pihenőhelyek kialakításával.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play