Egy éjszaka a bécsi filharmonikusokkal

2019. június 20.

print Hetedhétország.hu

Egy éjszaka a bécsi filharmonikusokkal

2019. június 20-án a Schönbrunni kastélypark párját ritkító szabadtéri koncertteremmé alakul át, ekkor tartják a Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjüket.

A Schönbrunni kastély gyönyörű barokk parkjában, a Schönbrunni kastély és a Neptun kút között, ekkor tartják a Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjüket, amelyen az idén Gustavo Dudamel venezuelai karmester vezényel. Oldalán: Yuja Wang, az elbűvölő zongoravirtuóz. A belépés ingyenes!

Az 2004 óta megrendezett eseményre 100.00 látogatót várnak. A koncertet tévé közvetítésnek köszönhetően a világon több millióan élvezhetik. 


A schönbrunni Nyáréjszakai Koncertet először 2004 májusában, az Európai Unió bővítése alkalmából rendezték meg. Eredetileg egyszeri alkalomnak szánták, s helyszínül sem a Habsburgok bécsi nyári rezidenciájának parkját, hanem az osztrák-szlovák-magyar határ közelében található Schloss Hofnak, Szavoyai Jenő barokk kastélyának kertjét akarták választani. Végül a Schönbrunn palota parkjában, Bécs egyik fő turisztikai látványosságában megtartott ingyenes koncert annyira sikeresnek bizonyult, hogy a nyár eleji bécsi programkínálat egyik állandó elemévé vált.

A szervezőknek egyedül az időjárás okozhat fejfájást, rossz idő esetén egy nappal elhalasztják a rendezvényt.
  
Mivel a koncertre a belépés ingyenes, ezért előre helyet foglalni nem lehet, így érdemes időben érkezni, hogy megkaparintsuk az 1500 ülőhely egyikét. 

Helyszín. A Schönbrunni kastély parkjában, a Schönbrunni kastély és a Neptun kút között. A színpad a kastély előtt van felállítva, és kizárólag a Hietzinger Tor, vagy pedig a Meidlinger Tor irányából közelíthető meg. A Díszudvar (Ehrenhof) felőli főbejárat látogatók számára nem használható. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play