A bécsi Duna-sziget Fesztivál idén a nőkre épít

2019. június 19.

print Eurocomm-PR

A bécsi Duna-sziget Fesztivál idén a nőkre épít

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiváljára 1500 előadóval, 13 színpaddal és 600 órányi programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál programjában nagyobb szerepet kap a női nem.





Évről-évre több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a Donauinselfest (vagyis Duna-sziget Fesztivál), amit idén június 21. és 23. között immár 36. alkalommal rendeznek meg az osztrák fővárosban. A szervezők 2019-ben is mintegy 1500 előadóval, 13 színpaddal és 600 órányi programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál programjában nagyobb szerepet kap a női nem.

A háromnapos rendezvényt a sokszínűség jellemzi, ahol mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének megfelelő koncertet az alternatív rocktól kezdve a kabarén át egészen a heavy metálig. A bécsi Duna-sziget ezúttal is az osztrák zenétől lesz hangos, a fellépők több mint 80 százaléka a piros-fehér-piros zenei kultúrát képviseli. Fellép többek között az austropop „atyja”, Wolfgang „Wolferl” Ambros és Eva Maria Marold kabaré-énekesnő is. A hazai előadók mellett természetesen külföldi sztárokat is várnak: színpadra lép a népszerű svéd alternatívrock-együttes, a Mando Diao, a német-ír énekesnő Alice Merton, a főként tropical house műfajban alkotó német DJ Felix Jaehn és a dancehall német képviselője, a Chefboss is.

A fesztivál idén különösen nagy hangsúlyt fektet a női előadóművészek támogatására. Az Ebner-Eschenbach Area nevű színpadon csakis nők játszanak majd: itt lép fel az osztrák Virginia Ernst, a Die Kernölamazonen nevű kabaré duó és Birgit Denk énekesnő is. A lányoknak ennél a színpadnál külön programokat is szerveznek, délutánonként kézilabdázhatnak, illetve műszaki és kutatási workshopokon vehetnek részt. Persze a koncertekről a férfiak sincsenek kitiltva.  

Az ingyenes zenei programok mellett változatos szabadidős- és sportprogramokkal is készülnek a szervezők. A bevállalósabbak kipróbálhatják a bagjumpot, amivel megtapasztalhatják a szabadesés élményét, de lesz slam poetry és karaoke show is. Emellett számos családi- és gyermekprogram közül lehet válogatni, míg a finom ételekről a gasztronómiai stand, valamint a gasztro-zóna gondoskodik majd.

A 36. Duna-sziget Fesztivál június 21. és 23. között várja a fesztiválozókat.

A fesztivál részletes programja: itt


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play