Európa legnagyobb fesztiválja Bécsben

2016. június 23.

print

Európa legnagyobb fesztiválja Bécsben

Több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a bécsi Duna-sziget Fesztivál, amelyet idén 2016. június 24. és 26. között tartanak. Három nap, tizenkét színpad, ezerötszáz fellépő és sok-sok zene.Több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a bécsi Duna-sziget Fesztivál, amelyet idén 2016. június 24. és 26. között tartanak. Három nap, tizenkét színpad, ezerötszáz fellépő és sok-sok zene.

 


„A legjobb dolgok az életben ingyen vannak” mottóval rendezik meg a 33. Donauinselfestet (Duna-sziget Fesztivál) Bécsben, amelyre több mint hárommillió látogatót várnak. Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválján tizenkét színpadon zajlik majd az élet, a zenei kínálat pedig a műfajok teljes vertikumát lefedi. Az osztrák zenészvilág sztárjai mellett színpadra lép például Bob Geldolf, Sean Paul és a német Madsen is.

 

Copyright fotó: DIF / Florian Wieser
Copyright fotó: DIF / Florian Wieser


A Wien Energie/Radio Wien színpada köré érdemes felsorakozniuk azoknak, akik az osztrákok nagy kedvenceire, például a Seiler & Speerre vagy Russkajára kíváncsiak, míg a Radio FM4/Planett.tt színpadát a német bandák dominálják, például a Frittenbude vagy a hamburgi rapper, Samy Deluxe. Aki egy kis könnyed kultúrára is vágyik, annak az Ö1 sátra előtt érdemes tábort vernie, itt ugyanis a klezmertől a kabaréig terjed a repertoár. A Flughafen Wien/Radio Niederösterreich színpadán a régi slágereké lesz a főszerep.

A zene mellett változatos szabadidős- és sportprogramok is várják a bevállalós látogatókat. Lesz kerékpáros bemutató, mobil pumptrack, bagjump és erős ember aréna is. Itt a szigetlátogatók csapatai mérhetik össze erejüket sörösrekesz- és autógumi-emelésben, homokzsák- és söröshordó-futásban valamint teherautógumik megfordításában. Ráadásul minden napra jut majd egy világrekord-kísérlet is: annyi embert zsúfolnak be egy autóba, amennyit csak lehet, majd erősportolók megpróbálják a magasba emelni a járművet.

 


A fesztivál szervezői természetesen idén is nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre. Akárcsak a korábbi években, idén is visszaváltható poharakból olthatják a szomjukat a látogatók, a rendezvény partnerei pedig egytől-egyig vállalták, hogy nem osztogatnak szórólapokat. Ezen kívül pedig kizárólag elektromos takarító-autók közlekednek majd a szigeten.

A fesztiválnak – idén először – okostelefonos alkalmazása is van, amely ingyenesen tölthető le a Google Play Store-ból és az Apple Store-ból. A #dif16 nevű, angolul és németül működő alkalmazás különlegessége, hogy a térkép és a személyes naptár internetelérés nélkül is működik. Így bárki beállíthatja, hogy melyik koncertről nem akar lemaradni, illetve ha vihar készül, közvetlenül a telefonjára érkezik a riasztás.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play