A hétvégén ismét nőni fog a Bécsi Erdő

2016. október 18.

print Eurocomm-PR

A hétvégén ismét nőni fog a Bécsi Erdő

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben az elmúlt 32 évben több ezer fát ültettek a minden ősszel megrendezett "Fiatal bécsiek erdeje" akció keretében. Az idei faültetést szombaton, 2016. október 22-én tartják.

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben az elmúlt 32 évben több ezer fát ültettek a minden ősszel megrendezett "Fiatal bécsiek erdeje" akció keretében. 1984 óta összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület a programnak köszönhetően.

 


320.000 fa, több mint 64 hektár erdő: az 1984 óta évente megrendezett faültetési akció, a "Fiatal bécsiek erdeje" igazi sikertörténet. Az elmúlt 32 évben a lakosok több ezer fát és bokrot ültettek Bécs város erdészeinek segítségével.

 

WaldderJungenWienerInnen(c)PID_ChristianHoudek
Fotó copyright: PID / Christian Houdek


"A bécsi erdők a fiatalok és idősek körében is nagy népszerűségnek örvendenek, javítják az emberek életminőségét, gondoskodnak az egészséges városi klímáról valamint életteret biztosítnak a vadaknak, kétéltűeknek és rovaroknak is. A faültetési akciónak köszönhetően minden évben 20.000 négyzetméterrel nő a bécsi erdők területe és vele együtt javul a város életminősége", emelte ki Ulli Sima, környezetvédelemért felelős városi tanácsnok.

 


Bécs Közép- és Kelet-Európa leggyorsabban növekvő városa, 2030-ra a lakosság létszáma eléri a kétmilliót. A magas életminőség fenntartása érdekében azonban nemcsak az infrastruktúra kiépítésére, hanem a zöldfelületek kialakítására is kiemelt figyelmet fordít a város. Az idei faültetést szombaton, 2016. október 22-én tartják. A munkát izgalmas gyermekprogramok is színesítik, lesznek kézműves foglalkozások, például tökfestés, de játékos természetvédelmi oktatás is, ahol többek között a szelektív hulladékgyűjtés alapjait is elsajátíthatják a kisebbek.

Eurocomm-PR

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play