Szellemi, érzelmi és társadalmi szükségállapot Bécsben

2017. május 12.

print Eurocomm-PR

Szellemi, érzelmi és társadalmi szükségállapot Bécsben

A sokszínűség, a nyitottság, a másság elfogadása és az életöröm ünnepe lesz az osztrák főváros legnagyobb tavaszi rendezvénysorozata, a Wiener Festwochen, amely 2017. június 18-ig tartja lázban a kultúra szerelmeseit. Jude Law, Conchita és a Bécsi Szimfonikusok egyaránt fellépnek majd. 

Film, színház, képzőművészet, zene, tánc, performanszok - a műfajok teljes skáláját felvonultatja a 66. Wiener Festwochen programkínálata, amelyen 28 ország 44 produkcióját láthatja a közönség 2017. május 12. és június 18. között. A rendezvény új intendánsa, Tomas Zierhofer-Kin nem kevesebbet ígér a látogatóknak mint "szellemi, érzelmi és társadalmi szükségállapotot", amikor a világ legkülönbözőbb tájairól érkező művészektől és vendégkurátoroktól hemzseg a város, akik  a bécsiek lába elé helyezik a művészetet.

A mintegy harminc különböző helyszínen zajló fesztivál öt ősbemutatót és két Európa-premiert is tartogat. Minden jegy elkelt például az Obsession című darabra, amely Luchino Visconti Ossessione című filmjének színpadi változata. A belga Ivo van Hove rendezésében megvalósuló produkcióban, amely egy a társadalom peremére szorult szerelmespárról szól, Jude Law játssza az egyik főszerepet.

Teljesen új oldaláról mutatkozik be a zenés színház Chen Tianzhuo Ishvara című produkciójában, amelyben a kínai művész történelmi vonatkozásokat vegyít popesztétikával, operával és vallási rituálékkal, és az egészet látványos kosztümökkel fejeli meg. Space-operaként értelmezi újra Wagner Parsifalját Jonathan Messe és Bernhard Lang zeneszerző. Mohammad Al Attar és Omar Abusaada Amíg várok című darabja pedig belülről mutatja be a szíriai polgárháborút. A mai napig aktuális menekülttémával foglalkozik a Traiskirchen. Das Musical című darab.

This is not America! címmel több produkció is foglalkozik a demokrácia állapotával és az ellenállás mai megnyilvánulásaival. A Wiener Festwochen legfrissebb intézménye, az Akademie des Verlernens (A tanultak elfelejtésének akadémiája) pedig a legkülönbözőbb célcsoportok bevonásával új értelmezési- és látásmódokat kínál egy olyan társadalomnak, amelyben olyan mélyen gyökerezik a fehérek vagy a férfiak privilegizálása, hogy az mindenki számára természetes

A 13 millió eurós összköltségvetésű kulturális fesztivál 2017. május 12-én, 21.20-kor kezdődik, méghozzá a Bécsi Szimfonikusok, Conchita valamint a Gipsy-Jazz ördöge, Harri Stojka közreműködésével. A látványos megnyitót a Bécsi Városháza előtti téren, a Rathausplatzon tartják, a belépés ingyenes.

 

A Wiener Festwochen részletes programja: www.festwochen.at

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play