Ellepték a csivavák Bécset!

2017. június 3.

print Eurocomm-PR

Ellepték a csivavák Bécset!

Igazi csivava-nagyhatalom az osztrák főváros: huszonhárom kerületből tizenegyben a mexikói minikutyákból van a legtöbb. A Bécsben bejelentett több mint 55.000 kutyából csaknem 2.600 ehhez a fajtához tartozik.

Az osztrák főváros adó ügyosztályának adatai szerint összesen 56.957 kutya van bejelentve Bécsben, amelyek közül a legtöbb - 8.680 példány - a 22. kerületben, Donaustadtban lakik. A kutyák szempontjából még Floridsdorf és Favoriten tartozik a legsűrűbben lakott kerületek közé 7.307 illetve 5.369 csaholó lakossal. A legkevesebb ugató négylábú az Innere Stadtban (Belváros) és Josefstadtban él, számuk egyik kerületben sem éri el az ötszázat.

És ha már statisztika: fajták szerint is elkészítették a kerületek rangsorát. Eszerint a legtöbb bécsi rövidszőrű csivavával osztja meg az otthonát, 23 kerületből 11-ben a mexikói minikutyából van a legtöbb. Egészen pontosan 2.591 csivava él az osztrák fővárosban. A parányi kutyák után a labrador-retriever keverékek és a golden retrieverek következnek a népszerűségi listán 1.767 illetve 1.506 egyeddel. Szintén kedvelt fajta a máltai selyemkutya (1.446) és a yorkshire-terrier (1.292). Az adatokból az is kiderült, hogy mopszból (774) csaknem kétszer annyi van Bécsben, mint tacskóból (418), Rex felügyelő hasonmásából pedig 787 él az osztrák fővárosban.

A legritkább fajták közé az amerikai eszkimókutya, a bergamói juhászkutya és az abruzzói juhászkutya tartozik, belőlük csak 1-1 példány szaladgál Bécsben. Szintén nem túl gyakori fajta az osztrák fővárosban az orosz-európai lajka, a tátrai juhászkutya, a fáraókutya, a flandriai pásztorkutya és az orosz fekete terrier. Ezekből a fajtákból 2-2 példány szerepel a nyilvántartásban. Ennél valamivel nagyobb az esély, hogy egy puli legyen a szembejövő póráz végén: belőlük 39-et tart nyilván a bécsi adóhatóság. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play