Festői olasz városban rendezik meg Itália legnevesebb zenei fesztiválját

2017. július 3.

print Hetedhétország.hu

Festői olasz városban rendezik meg Itália legnevesebb zenei fesztiválját

A Ravello Fesztivált 65 éve az Amalfi-parton fekvő gyönyörű városkában rendezik meg. Az idei fesztivál különlegessége, hogy MR Szimfonikusok koncertje nyitotta meg, Fischer Ádám vezényletével.Ravellót a zene városának is hívják, Richard Wagner többször is megfordult, szívesen ídőzött a 13. században épült Villa Rufolóba. A villa kertjéből elénk tárul a tenger és a partvidék lenyűgöző panorámája. A meredek sziklafalon kiépült teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a Salernói-öbölre. A villa Il Pozo (Kút) egzotikus növényeknek ad otthont adó romos területe inspirálta Richard Wagnert a Parsifal megíráskor.

Itt rendezik meg nyaranta a Ravello Fesztivált - ideiglenes színpadot emelnek, amely a sziklán túlnyúlik és látszólag a semmiben lebeg.

A fesztivál minden évben kiemelt figyelmet szentel Wagner művészetének, a program pedig a nemzetközi előadóművészeti szcéna legjobbjait vonultatja fel.

Az idei Fesztivál különlegessége, hogy MR Szimfonikusok koncertje nyitotta meg, Fischer Ádám vezényletével. A Budapesti Wagner-napok sikerének köszönhetően a Budapesten játszott Wagner-opusok egy darabjával nyitotta meg kapuit az idei művészeti seregszemle. A szabadtéri koncerten A walkür első felvonása, a szünet után pedig a Siegfried harmadik felvonásának harmadik képe csendült fel kitűnő szólisták, Elisabet Strid, Daniel Brenna és Sebastian Pilgrim tolmácsolásában.

Az Amalfi-parton hat és fél évtizede működő fesztivál gazdag, műfaji szempontból is sokszínű programsorozata két hónapon át várja látogatóit a világ minden tájáról.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play