Ismerje meg az osztrák városok legfelkapottabb részeit

2017. október 12.

print

Ismerje meg az osztrák városok legfelkapottabb részeit

Új szelek fújnak az ódon utcácskákban: kreatív tervezők és rafinált vendéglősök új életet lehelnek az alvó városrészekbe.





A folyók melletti zöldövezetben vagy történelmi utcákban rendhagyó bájat sugároznak az osztrák városok felkapott negyedei. A fiatal és nagyvilági közönség ott érzi otthon magát, ahol a művészek bemutatják műveiket, ahol apró és ötletes boltok várják a könyvmolyokat és hangulatos vendéglők asztalai hívogatják a vendégeket. Gyakran az egyetemisták és a kreatív művészek lehelnek üdítő korszellemet a városok cseppet sem feltűnő csücskeibe, hogy új életre hívják a helyi közösséget. Ezek a városrészek inspiráló környezetet kínálnak az utazóknak az újdonságok felfedezésére és a lelküket simogató kikapcsolódásra.

Bogarászás és az élvezetek Grazban

Az egykoron kétes hírű Lent városrész Grazban igazi titkos kedvence az exkluzív ajándékötletek és dizájner áruk kedvelőinek.

A Lendplatz körüli kreatív negyedben pompásan bogarászhatunk rendhagyó termékeket. A látogatók a Mursteg fahídján át jutnak el a felkapott városrészbe, ahol számos dizájnerbolt is megvetette a lábát. A Lendplatzon (vasárnap kivételével) minden délelőtt termelői piacot tartanak, ahol maguk a gazdák kínálják saját készítésű csemegéiket, például a ropogós parasztkenyeret, a sonkát, a friss virágot és a gyümölcsöt. A helyiek szívesen térnek be a bevásárlás végén egy bájos kávézóba egy szelet tortára.

Modern ellenpontok Salzburgban

Egy séta az Andrä-negyedben, ahol Salzburg kreatív kútfői adják egymás kezébe a kilincset, tarka ellenpontja a barokk óváros megtekintésének.

A városrész jellemzője az impozáns polgárházak sokasága – sokukat Valentin Ceconi építész tervezi alapján építettek. Aki kulturális élményt keres, annak a Toihaus Theater lehet a kedvence: az aprócska színház több mint 30 év alatt kísérletező hajlamú és bátor programválasztással szerzett magának hírnevet.



Az Andrä-negyedben, a Mirabellplatzon jó néhány helyet javasolhatunk egy lazító aperitívre. Egy sétára vagy egy piknikre kitűnő a Kurgarten (a Rosenhügel körül kikapcsolódásra hívogató park), ahol a vendégek megtekinthetik az ősi városfal maradványait, amelyet a 19. században azért bontottak le, hogy helyet teremtsenek a ma oly kedvelt városrésznek.

A mindent felölelő kreativitás Bécsben

Bécs negyedik kerületében, a Freihausviertelben a dizájnerek apró boltjai, a modern galériák és az élénk gasztronómiai élet biztosítja a kikapcsolódás légkörét.

Aki helyet keres a kikapcsolódáshoz és élvezni kívánja a konyhaművészetet is, térjen be a hangulatos Café Amacordba a Rechte Wienzeilén, ahol a bécsi konyha klasszikusait szolgálják fel. A Mühlgasse és a Schleifmühlgasse sarkán található Babette's valójában szakácskönyvekre, fűszerekre és növényekre szakosodott üzlet, de kávét és süteményt is kínál. Néhány méterrel arrébb, a Vollpension többnemzedékes kávéházban a nagymama szolgálja fel az életéről szóló történetek mellett a saját készítésű süteményeket és a házias ételeket, például a sertéssültet és a káposztás táskát.

A kulináris felfedezések mellett a városrész érdekes galériákat és boltokat is kínál.

Találkozóhely a folyamnál Linzben

A linzi Donaulände a városlakók pihenőhelye és kulturális rendezvények sokaságának helyszíne. A parkosított pihenőterület a Duna partján, a város központjában, a Nibelungenbrücke és a Voest-híd között található. Nyáron a Donaulände a fiatalok kedvelt találkozóhelye, ahol az ebédszünetben vagy tanítás után együtt tölthetik az időt.



A kultúra szerelmesei is jó helyen járnak a Donauländén: az éjszakánként más és más színben kivilágított Lentos Kulturális Központ és a Bruckner-ház várja itt a látogatókat a művészetek és a zene élvezetére. Ez a terület ad otthont számos rendezvénynek is, például a Linzi Városi Ünnepnek és a Linzi Hangfelhőnek, ahol évente egyszer hangokat és fényeket küldenek a Duna feletti éjszakai égbe.



A Duna partján sétálókkal szembejövő túlméretezett szobrok a forum metall keretében 1977-ben kerültek a Donaulände területére. A szobrok Linz városának mind a mai napig erős ipari hagyományait hangsúlyozzák, összkötve az egyre erősödő művészeti törekvésekkel.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play