Karácsonyi hangulat kirándulás-tippekkel a Bécsi Alpokban

2018. szeptember 1.

print Hetedhétország.hu

Karácsonyi hangulat kirándulás-tippekkel a Bécsi Alpokban

A Bécsi Alpok kicsi, de roppant hangulatos adventi vásárai több szempontból is különlegesek. Egyrészt rendkívüli helyszíneken, kastélyokban, várudvarokon, városi és falusi környezetben kerülnek megrendezésre. Másrészt jól kombinálhatjuk az adventi kiruccanást túrázással és kulináris élményekkel is.Amikor a városokban már a szürke szín dominál, olyankor egy vidéki kiruccanás csodákra képes. Újra feltöltődhetünk egy séta során a téli természetben, a napsütés pedig jót tesz testnek és léleknek is a Bécsi Alpok hegyeiben. A túrázás után mindenképp érdemes betérni a karácsonyi vásárok egyikére, melyen november végétől különleges helyszíneken várják a látogatókat. Mindez akár csupán fél órára a magyar határtól! 

Advent Reichenau kastélyában

A hangulatos Schloss Reichenau (Reichenau kastély) területén rendezik meg a Bécsi Alpok egyik legnagyobb adventi vásárát. A jó hangulatról krampuszjárás, bűvész-show, karácsonyi fúvószene és Gospel-koncertek gondoskodnak. A gyerekeknek a modellvasút, a babaműhely és egy betlehem-kiállítás kínál önfeledt élményeket. Ezen kívül lesz még gyertyamártó, kintornás, balett és tánczene is. Aki szereti a néphagyományokat, annak érdemes ellátogatnia a „Favágóadventre“, ahol néptáncosok, kiváló szakácsok és motoros fűrésszel dolgozó szobrászok mutatják be tudományukat.   

Kirándulástipp: A napsütötte Sonnenpromenade Payerbachban

A payerbachi Sonnenpromenade úton 1,5 órás a téli „jótevő” túra, mely során történelmi villák mellett haladunk el a Semmering vasút viaduktjáig. Aki ezt követően a forralt bor melegítő hatását szeretné élvezni, az legjobb, ha busszal megy a pályaudvarig.  

„Állati“ adventi élmények gyerekeknek a Hohe Wandon

Számos állat várja a látogatókat a Hohe Wand Natúrparkban. A kis vendégek kényelmes kocsikázás során csodálhatják meg a téli erdő szépségeit. Az állatsimogatóban nyulak, kecskék és pónilovak várják a kényeztetést. Azután futószáron vezetett lámákkal látogathatnak el a nagy karámhoz, ahol szarvasetetés következik. A természeti parkban kézműves foglalkozás, közös éneklés és egy tábortűz mellett elfogyasztott uzsonna is szerepel a programban, mielőtt a sötétség beálltával a Mikulás is megérkezik.

Kirándulástipp: A Schneebergblick-túra

A kényelmes, télen is karbantartott körútvonal a 18 méter magas kilátótoronyhoz vezet, ahonnan jól látszik a Schneeberg, a Dürre Wand, Unterberg és tiszta időben még a Fertő tó is. Kiindulópont a Naturparkstüberl étterem, ahol nemcsak finomságokkal gyűjthetünk erőt az útra, hanem informálódhatunk a Hohe Wand történetéről és mindennapi életéről is.

A belépő a Hohe Wand Natúrparkba felnőtteknek € 1,80 -, gyerekeknek € 1,-. A parkolás díja személyautóknak € 1,-.

Adventi varázslat Bécsújhelyen

©Wiener Alpen/Christian Kremsl

Bécsújhely romantikus belvárosában két karácsonyi vásár is várja a látogatókat. A főtéren kortyolgathatjuk a forralt bort, a dómtéren pedig kicsi, de annál romantikusabb adventi vásár áll. Ez utóbbin nemcsak zene csendül fel, hanem kézműves termékek, karácsonyi díszek és helyi finomságok vásárolhatók a standoknál.

Advent a Johannesbachklamm szurdokban

Álomszép természeti környezetben, a Johannesbachklamm szurdokban megrendezett Würflachi Adventi Vásár szó szerint mindenkit elbűvöl. Sziklák, erdők és patakok között idén is mintegy 40 különböző sátor sorakozik Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája körül. A több mint 20 méter magas karácsonyfát óriási gyertyákkal, gömbökkel és hatalmas ajándékokkal díszítik fel. A gyerekek karácsonyi meséket hallgathatnak, míg a nagy, rusztikus fa pajtában kézműves üvegfúvó, kovács, faesztergályos és fafaragó mesterek bemutatóit láthatjuk. A melengető italoknak, a jóféle helyi ételeknek és saját készítésű tésztaféléknek hála kulináris élvezetekben sem lesz hiány. A rendkívüli adventi élményről látványos tűzeffektusok sora és hangulatos világítás is gondoskodik. (2021-ben sajnos ismét elmarad.)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu