Jégkocka-pavilonokkal nyit a bécsi múzeumi negyed adventi vására

2017. november 9.

print Eurocomm-PR

Jégkocka-pavilonokkal nyit a bécsi múzeumi negyed adventi vására

Dizájnos jégkockapavilonokkal, hip-hoppal és extrémbowlinggal nyit a bécsi múzeumi negyed nem hivatalos adventi vására.

A bécsi MuseumsQuartier udvarán már egy héttel a karácsonyi vásárok hivatalos megnyitója előtt beköszöntött a tél. A klasszikus fények és hagyományos karácsonyi dalok helyett itt trendi koncertekkel, új játékokkal és világító jégkockára hasonlító dizájnos pavilonokkal várják a mézeskalács illat elől menekülőket.  

A karácsonyi hangulatnak nem kell feltétlenül giccsesnek lennie, vallja a bécsi MuseumsQuartier (Múzeumi Negyed) igazgatója, Christian Strasser. Ezért az MQ udvarán az adventi időszakban is modern légkörben forraltborozhatnak az arra járók. Az eddigi jégkunyhók helyét hangulatosan megvilágított kockapavilonok vették át. Bár a hét pavilon más-más színben pompázik, a szervezők figyeltek rá, hogy se a pavilonok, se a lampionok fénye ne legyen túl hivalkodó.

Az új dizájnhoz új tartalom is párosul. A ma esti megnyitón az osztrák hip-hop formáció, az SK Invitational adja majd a zenei aláfestést. A népszerű hip-hop, elektropop és más modern irányzatok mellé idén azonban beférkőzött a klasszikus zene is. December 6-án például a bécsi mdw zeneművészeti egyetem fúvós és dobos növendékei játszanak majd az MQ különböző részein kis csoportokban.

Aki pedig nemcsak beszélgetni és forraltborozni szeretne, az egy újabb sportnak is hódolhat. November 16-tól csütörtökönként 16-20 óráig ún. mikro-extrémbowlinggal várják az érdeklődőket. Az új játék a bowling, a biliárd és a golf keveréke. A játék lényege, hogy a játékos nem közvetlenül a fabábukat, hanem a biliárdhoz hasonlóan a falat célozza meg. Így a megfelelő szög eltalálásával döntheti le a bábukat. A motoros sportok kedvelői pedig továbbra is élvezhetik az MQ miniautós akadálypályáját.

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play