» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Eze a Côte d’Azur sziklákon fekvő csodás falvai (Les villages perchés) közé tartozik.


„Village perché”-nek nevezik az olyan falvakat, melyek a szikla tetején találhatóak. Általában ezek a falvak a középkorban épültek és egykori erőd falvak voltak, hiszen innen kitűnő kilátás nyílt a környező vidékre.

A Côte d’Azur több mint 120 ilyen village perché faluval büszkélkedhet. Ezek a falvak nem tartoznak Francia Riviéra klasszikus látnivalói közé, de nagyon kedveltek a turisták körében. A sziklafalakon magasodó falvak bájos, autentikus hangulata egyedülálló. Hangulatos kis utcák, lenyűgöző panoráma, helyi kézműves termékek és az igazi provence-i, vidéki hangulat jellemzi ezeket falvakat.

Nietzsche útja

Ez a hegyi ösvény inspirálta Nietzschét a nagy mű befejezéséhez.

Miután 1870-es évek közepe táján elvesztette egy évig tartó barátságát Richard Wagner zeneszerzővel és Arthur Schopenhauer filozófussal az intellektuális veszekedések miatt, Friedrich Nietzsche német filozófus mentális és érzelmi egészsége romlani kezdett.

Gyógyulását keresve betegségeire és folyamatosan növekvő migrénjeire, Nietzsche Észak-Olaszország és Dél-Franciaország melegebb éghajlatán kezdett kóborolni.

1883 decemberétől 1884 áprilisáig Nietzsche a csendes tengerparti városban, Èze településen telepedett le, a Francia Riviéra szívében. Èze valójában két összekapcsolt faluból áll. Èze bord-de-Mer modern városa közvetlenül a francia Cote d'Azur partján fekszik. Több száz méterre egy meredek hegyi dombon fekszik szomszédja, Èze Village, egy álmodozó középkori város, keskeny, kanyargós utcákkal. 

Úgy tűnt, hogy a környék javította Nietzsche egészségét, amire később így emlékezett: „Jól aludtam, sokat nevettem, és csodálatos lendületet és türelmet találtam”.

Èze természeti környezete nyomot hagyott Nietzsche filozófiai írásaiban is. Egy meredek hegyi ösvényen fel-le túrázva, összekötve a tengerpartot a középkori faluval, ihlette Nietzsche filozófiai regényének harmadik részét, az Így szólt Zarathustra-t.

Az az útvonal, amelyet azóta a helyiek „Le Chemin de Nietzsche” -nek neveznek, ötvözi a gyönyörű tengerparti kilátást, a zöld erdei ösvényeket és a lenyűgöző hegyi kilátásokat.

A túra a középkori városba, Èze Village körülbelül egy órát vesz igénybe a tapasztalt túrázók számára. Vigyél vizet, ne viselj papucsot, és amikor a dolgok nehezebbé válnak, próbáld elolvasni ezt a sort Zarathustra-ból: „Te lépkedsz a nagyságod útján. Senki se veheti el tőled ".

LÁTNIVALÓK

Église Notre-Dame-de-l'Assomption d'Eze. 18. századi templom.

Jardin exotique d'Eze. A kertbe nemcsak az egzotikus növények, hanem a gyönyörű kilátás miatt is érdemes ellátogatni.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Eze
GPS: 43° 43′ 43.04078″, 7° 21′ 42.02924″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward