Felújítják a Schönbrunni kastély egy részét

2017. január 4.

print Eurocomm-PR

Felújítják a Schönbrunni kastély egy részét

A Schönbrunni kastély és parkja már 20 éve az UNESCO Világörökség részét képezi. A nagy kitüntetés felelőséggel is jár, a bécsi kastély megőrzésének érdekében rendszeresek a restaurálási munkák.





"1993 óta összesen 185 millió eurót fektettek építési munkálatokba." - mondta Franz Sattlecker, a Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. ügyvezetője. A kastélyt folyamatosan karban tartják, a gondos restaurálási munkák alapját átfogó kutatások adják. Schönbrunn nagy népszerűsége pedig a gazdasági alapot is biztosítja a szükséges munkálatokhoz.

 

"2017-ben további 12 millió eurót fordítunk majd műemlékvédelelmre. Jelenleg a Gloriette és a Reiches Tor restaurálását végzik, de 2017-re, Mária Terézia születésének 300. évfordulójára a két kínai kabinet is teljes pompájában fog ragyogni." - magyarázta Sattlecker.

 

Az 1992-ben alapított Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. (SKB) forgalma 2015-ben 52,2 millió eurót tett ki, a cég fenntartásába tartozó kulturális helyszíneket tavaly összesen 4,5 millió vendég látogatta meg, ebből 3,6 millióan a Schönbrunni kastély látnivalóira voltak kíváncsiak.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play