» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Tirolban található Wilder Kaiser-hegységben 6 hegyi élményvilág csábít kalandos és vidám felfedezőtúrára. A Wilder Kaiser természetvédelmi területbe ágyazva a régió nyáron az Alpok legszebb kirándulóterülete.


A Wilder Kaiser-hegység 2000 méternél is magasabb sziklás hegycsúcsai büszkén magasodnak az ég felé. A hegyvidék a legjobban a Brixental felől közelíthető meg. A hegyi felvonó élménykártyával (Bergbahn-Erlebnis-Card) összesen 13 hegyi felvonó használható, így a kirándulók könnyedén és kényelmesen juthatnak fel a hegyek magasába és a 6 különleges hegyi élményvilághoz. 1500 és 1700 méteres magasságban a levegő nyáron is kellemesen friss.

A természet és a víz csodájának járhatnak utána a látogatók a Hexenwasser Söll hatvan különböző interaktív állomásán. A közelben található Hohe Salve hegyen 15 napóra várja a kirándulókat a Napóra túraösvényen. A mászás és a fából faragott figurák állnak a történések középpontjában az ellmaui Ellmis Varázsvilágban. Az elvarázsolt Kaiserwaldon át és titokzatos lombkunyhókhoz vezet a túra a Kaiserwelt Scheffau élményvilágban. A Brixen im Thale fölött található Filzalmsee-n tutajon kelhetnek át a bátor vállalkozók, a kisebbek pedig óriási homokozókban kutathatnak kincsek után. Az Alpinolino Westendorf alpesi felfedezőparkban az „Égi lépcsőhöz”, a „Farágó úthoz” és a „Sasfészekhez” vezetnek kalandos túrák. 

A Wilder Kaiser régió három települése: Ellmau, Going, Scheffau és Söll. A közelben található a Brixental (Filzalmsee, Alpinolino Westendorf) gyerekbarát élményrégió! (részletek)

FELVONÓK

hegyi élményvilágok májustól novemberig tartanak nyitva és hegyi felvonóval könnyedén megközelíthetők. A hegyállomásoktól a hegyi élményvilágokig babakocsibarát útvonalak vezetnek.

  • Astbergbahn (Going-Astberg 1267 m) (részletek)
  • Hartkaiser Standseilbahn (Ellmau-Hartkaiser 1555 m). A hegyállomásnál található az Ellmi's Zauberwelt (részletek)
  • Gondelbahn Brandstadl (Scheffau-Brandstadl 1650 m) A hegyállomásnál található a Kaiserwelt Scheffau. (részletek)

SZABADIDŐPARKOK

Ellmi's Zauberwelt (Ellmau) (részletek)

Kaiserwelt Scheffau (Scheffau) (részletek)

Scheffau Tirol Kneipp élményfaluja. Számtalan különböző Kneipp élményelemet találunk a faluban, ezek mind a gyerekek számára is érdekesek.

Nem messze a Wilder Kaiser régiótól található a Hohe Salve hegycsúcs, ahová Söllből és Hopfgartenből is feljuthatunk. Itt nagy játszóteret és a Hexenwasser Hochsöll szabadidőparkot találjuk. A Hexenwasser Hochsöll (boszorkányvíz) volt Ausztria első hegyi élményvilága. (részletek)

Hopfgartenben, a völgyben pedig a Salvenaland szabadidőparkban lehet kikapcsolódni. (részletek)

FÜRDÉS

Goinger Badesee (fürdőtó Goingban) (részletek)

Ellmauer Kaiserbad (részletek)

Hintersteinersee (Scheffau) fürdőtó, kb. 3 km hosszú, kiválóan alkalmas fürdésre és hegyi túrák ideális kiindulópontja (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Ellmau
GPS: 47° 30′ 49.09514″, 12° 18′ 5.75136″
Honlap: http://www.wilderkaiser.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward