Szezonnyitó Pannónia kerttel és piknikmezővel Bécs egyik hatalmas parkjában

2018. március 21.

print Eurocomm-PR

Szezonnyitó Pannónia kerttel és piknikmezővel Bécs egyik hatalmas parkjában

Idén március 20-án nyitotta meg kapuit a bécsi Blumengärten Hischstetten. Bécs egyik legnagyobb természeti parkja a 2018-as szezont egy új tematikus kert, a Pannóniai kert illetve egy piknikmező megnyitásával ünnepli. A parkba a belépés ingyenes.

 





Bár lehet, hogy a tavasz kicsit még várat magára, 2018. március 20-án újra megnyitotta kapuit a bécsi Blumengärten Hirschstetten. A park számos tematikus kertje idén a Pannóniai kerttel bővült tovább. A nagyjából 500 négyzetméteres sztyeppés, száraz füves területen a pannóniai terület veszélyeztetett, védett, illetve már kihalt vadnövényfajtáit szaporítják.

A park közepén alakították ki az új piknikmezőt, ahol az árnyas fák alatti padokon kívül a Múzeumi Negyedből (Museumsquartier) ismert szabadtéri bútorok is a pihenést szolgálják – utóbbiak az idei nyertes "naplemente" árnyalatban pompáznak. A mező mellett található az a 2.000 négyzetméteres játszótér is, ahol a gyerekek játékos módon ismerhetik meg a rovarokat. Így a pókháló-mászóka mellett sáskacsúszda és méhecske-mérleghinta várja a kis természetbarátokat a "rovarjátszótéren". Az összesen 60.000 négyzetméter területű parkban található a Zoo Hirschstetten is, melyben több mint 50 különböző állatfaj él nagy illetve szabad kifutókban, valamint a Pálmaházban.

A Blumengärten Hirschstetten az osztrák főváros városi kertészetéhez (Wiener Stadtgärten) tartozik és Bécs Donaustadt városrészében található. A parkba ingyenes a belépés. 2018. március 20. és október 14. között keddtől vasárnapig 9-18 óráig látogatható, hétfőnként a park zárva tart. Júniustól augusztusig szombatonként 20 óráig tart nyitva, 2018. július 30. és augusztus 10. között azonban a Pálmaház nem látogatható.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play