Különös módon újul meg San Sebastián tengerparti sétányának százéves korlátja

2018. július 22.

print MTI

Különös módon újul meg San Sebastián tengerparti sétányának százéves korlátja

Kisorsolták a tengerparti sétány több mint 100 éves korlátjának 50 kilós darabjait az észak-spanyolországi San Sebastián városában.





A filmfesztiváljáról híres baszkföldi város egyik szimbólumának számít a Kagyló-öbölben található fehér korlátsor, amelyet 1916-ban avatott fel XIII. Alfonz spanyol király.

A századfordulós eleganciát tükröző korlát visszaköszön a legtöbb helyi képeslapon, képe ott van a városról szóló útikalauzokban, megidézik turistáknak árusított emléktárgyak, kulcstartók, hűtőmágnesek.

A vasöntvény szerkezetet időről-időre igyekeznek renoválni, az elöregedett részeket pedig tavaly télen elkezdték kicserélni.

A városi önkormányzat úgy döntött: a kivágott, egyenként 80 centiméteres darabokat sorsoláson értékesíti ahelyett, hogy ócskavasnak adnák el, de várakozásait messze felülmúlta a helyiek érdeklődése, a 225 korlátdarab új tulajdonosát több mint 6900 jelentkező közül sorsolták ki.

A nyerteseknek 145 eurót kell fizetniük, amellyel a korlátcsere költségeihez járulnak hozzá, továbbá nyilatkozniuk kell arról, hogy a hozzájuk került darabot nem adják el, de ha később mégis megválnának tőle, akkor azt az önkormányzatnak kell visszaadniuk.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play