Cickány-koporsó és Wes Anderson nagy találkozása Bécsben

2018. november 27.

print Hetedhétország.hu

Cickány-koporsó és Wes Anderson nagy találkozása Bécsben

2 év és 4 millió  műalkotás: 400 eredeti tárgy és egy különleges kiállítás Bécsben.

A bécsi Kunsthistorisches Museum, azért hogy egy igazán eredeti kiállítás hozzon létre, meghívta Wes Anderson filmrendezőt (The Grand Budapest Hotel, The Darjeeling Limited, The Royal Tenenbaums) és feleségét, a díszlet- és jelmeztervezőként, illusztrátorként és íróként is tevékenykedő Juman Malouf-ot.

A két művész két éven keresztül böngészte végig a múzeum raktáraiban található több mint négymillió festményt, műtárgyat és alkotást, és ezekből válogatta össze kedvenceit. Az eredmény egy olyan tárlat, amely eltér a KHM-ben megszokottaktól.

A hosszú munka eredménye lett a Spitzmaus Mummy in a Coffin and other Treasures c. kiállítás. A  tárlat több mint 400 rendkívüli tárgyat mutat be, amelyek közül sok most első alkalommal szerepel kiállításon. Ezek között - a címben szereplő cickány-koporsón kívül - óegyiptomi, görög és római antikvitások, régi mesterek festményei szerepelnek, valamint egy válogatás a Művészeti és Kincsestár, a Színházmúzeum, valamint az Innsbruck melletti Ambras kastély műtárgyaiból.

Cickány múmia koporsóban és egyéb kincsek a Szépművészeti Múzeumból c. kiállítás 2018. november 6. és 2019. április 28. között látható Bécsben, a Kunsthistorisches Museumban. Ezt követően a tárlat a milánói Fondazione Pradába utazik.


Kapcsolódó hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play