Cickány-koporsó és Wes Anderson nagy találkozása Bécsben

2018. november 27.

print Hetedhétország.hu

Cickány-koporsó és Wes Anderson nagy találkozása Bécsben

2 év és 4 millió  műalkotás: 400 eredeti tárgy és egy különleges kiállítás Bécsben.A bécsi Kunsthistorisches Museum, azért hogy egy igazán eredeti kiállítás hozzon létre, meghívta Wes Anderson filmrendezőt (The Grand Budapest Hotel, The Darjeeling Limited, The Royal Tenenbaums) és feleségét, a díszlet- és jelmeztervezőként, illusztrátorként és íróként is tevékenykedő Juman Malouf-ot.

A két művész két éven keresztül böngészte végig a múzeum raktáraiban található több mint négymillió festményt, műtárgyat és alkotást, és ezekből válogatta össze kedvenceit. Az eredmény egy olyan tárlat, amely eltér a KHM-ben megszokottaktól.

A hosszú munka eredménye lett a Spitzmaus Mummy in a Coffin and other Treasures c. kiállítás. A  tárlat több mint 400 rendkívüli tárgyat mutat be, amelyek közül sok most első alkalommal szerepel kiállításon. Ezek között - a címben szereplő cickány-koporsón kívül - óegyiptomi, görög és római antikvitások, régi mesterek festményei szerepelnek, valamint egy válogatás a Művészeti és Kincsestár, a Színházmúzeum, valamint az Innsbruck melletti Ambras kastély műtárgyaiból.

Cickány múmia koporsóban és egyéb kincsek a Szépművészeti Múzeumból c. kiállítás 2018. november 6. és 2019. április 28. között látható Bécsben, a Kunsthistorisches Museumban. Ezt követően a tárlat a milánói Fondazione Pradába utazik.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play