2 új panoráma álomút készült el Montenegróban

2020. február 14.

print Hetedhétország.hu

2 új panoráma álomút készült el Montenegróban

A festői országba legtöbben a tengerpartra utaznak, a vadromantikájú hegyvidéket kevesen ismerik. A panorámás utak azoknak a turistáknak szólnak, akik autóval szeretnék felfedezni Montenegrót.





Montenegró magas hegyeivel, amelyek egyenesen az Adriai-tengerbe zuhannak, Lord Byron egykori megfogalmazása szerint talán "a legszebb találkozása földnek és tengernek".  

Nemcsak Byron találta az országot gyönyörűnek, a montenegrói turizmus 2019-ben rekordévet könyvelhetett el. Csak Németországból 81 százalékkal nőtt a turisták száma, és 60 százalékkal az osztrák látogatók száma. 

A festői országba legtöbben a tengerpartra utaznak, a vadromantikájú hegyvidéket kevesen ismerik. A panorámás utak azoknak a turistáknak szólnak, akik autóval szeretnék felfedezni Montenegrót.

A két új autóúttal, - a "Montenegró korona" és a "Hegyek és a tenger" - immár 1400 km hosszúra bővült Montenegró panorámaút-hálózata, így a turisták összesen négy különböző útvonal közül választhatnak. A négy panorámaút biztonságosan vezeti el a turistákat az ország legfontosabb pontjaihoz.  Az utakat jelzőtáblával látták el, amelyek nagyon egyszerűek: a barna útjelzőtáblák a panorámás utak logóján kívül tartalmazzák a megfelelő útszámot. 

A 2015-ben, elsőként átadott „Korita körül” ((Krug oko Korita) 65 km hosszú panorámaút Podgoricából egy olyan montenegrói régióba vezet, amelyet korábban a turisták alig ismertek, de a táj szempontjából lenyűgöző. 

Montenegro második, 2019-ben átadott teljesen jelzett útvonala az ország északnyugati részén fekvő Durmitor-gyűrű panorámaút ((Durmitorski prsten) tavaly óta jelzőtáblákkal is ellátott. A turisták felfedezhetik Európa legmélyebb szurdokát és az ország legmagasabb csúcsait az út mentén, és megcsodálhatják az 1300 méter mély Tara-szurdokot is. Ez Európa legmélyebb kanyonja, amely az UNESCO világörökség része. A lenyűgöző táj mellett kulturális látnivalók is találhatók, köztük számos kolostor, például az Ostrog-kolostor, amelyet évente több ezer zarándok látogat meg.

Az Adriai-tenger partján (More i visine)

A „More i visine” (Hegyek és a tenger) 270 km-es útvonala a montenegrói tengerparti hegyek mentén halad és olyan turisztikai látványosságokhoz vezet, mint például a Kotori-öböl, a Lovcen és Skadarsee nemzeti parkok vagy a festői Sveti Stefan. 

Montenegrói korona (Kruna Crne Gore)

A 714 kilométeres "Montenegrói korona" panorámaút a látogatók előtt megnyitja az ország központi régióját és az ország hegyvidéki részét. 

 

Címlapfotó: Kotori-öböl a szerpentinről fényképezve. (fotók: montenegro.deqom.com)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play