Védőkorláttal veszik körül a római Trevi-kutat

2020. február 27.

print Hetedhétország.hu

Védőkorláttal veszik körül a római Trevi-kutat

Az intézkedés célja, hogy megakadályozzák a turistákat abban, hogy az olasz főváros egyik legismertebb műemlékére üljenek. 





A Róma városi tanácsa emellett január végén indítványozta, tiltsák meg az engedély nélküli kereskedőknek, hogy portékáikat a szökőkút körül, valamint a Colosseum környéki utcákon árulják; javasolta még az állandó járőrözést a Fórumon, a Via del Corso, a Via del Babuino és a Via Condotti bevásárló utcákon, valamint a Spanyol lépcsőn.

„A javaslatot józan ész diktálja, amelynek célja Róma legfontosabb és leglátogatottabb műemlékének védelme” - írta Róma polgármestere, Virginia Raggi a Facebookon. „Szeretném elmagyarázni az elképzelést az alaptalan viták elkerülése érdekében. Az akadályok sok más római szökőkúthoz hasonlóak lennének, mint például a Fontana delle Tartarughe a Piazza Mattei-on és a Fontana dei Quattro Fiumi a Piazza Navonán. Nem fogják eltakarni a Trevi-kutat, és továbbra is lehetővé teszik az érmék tradicionális bedobálását.”

„Szeretném hozzátenni, hogy így a városi rendőrség összpontosíthat az egész tér felügyeletére, felszabadítjuk a látványt romboló illegális standoktól” - írta továbbá Raggi a Facebookon. 

Korábban már megtiltották az üldögélést a szökőkút medence-oldalán, de ezt nem tartották be. A turisták néha még a szökőkútba is bemásznak, hogy utánozzák a Federico Fellini La Dolce Vita c. filmjének híres jelenetét.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play