Montenegróban nincs már fertőzött, várja a magyar turistákat

2020. május 28.

print Hetedhétország.hu

Montenegróban nincs már fertőzött, várja a magyar turistákat

Az Adria-parti ország június elsejétől megnyitja a határait a magyar utazók előtt.





Az Adria-parti ország június elsejétől megnyitja a határait azon országok állampolgárai előtt, amelyekben 100 ezer főre legfeljebb 25 koronavírussal fertőzött jut. Ez azt jelenti, hogy a jövő hétfőtől Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Lengyelország, Csehország, Magyarország, Albánia és Görögország lakosai beutazhatnak Montenegróba, a szomszédos Szerbia és Bosznia-Hercegovina állampolgárai viszont nem.

Montenegróban a nyári idegenforgalmi szezonra készülnek, ezért koronavírus-mentes övezetként hirdetik az ország adriai-tengeri partszakaszát. Megtehetik, mivel Montenegróban több mint három hete nem jelentettek új esetet. A járvány ideje alatt 324-en fertőződtek meg.

Az Adria-parti államban május 15-én megnyitottak a strandok, idegenforgalmi szakemberek szerint az árak idén mérsékeltebbek lesznek a korábbiaknál, egyrészt hogy még több turistát vonzzanak Montenegróba, másrészt "szolidaritásból", hiszen mindenkit megviselt a koronavírus-járvány.

A helyi beszámolók szerint nem lehet ráismerni a tengerpartra, a korábbi zsúfoltságnak nyoma sincs: a napozóágyak és napernyők között kétméteres távolságnak kell lennie, és a nem egymáshoz tartozó embereknek is kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól, és a vízben is a strand nagyságának megfelelő számú ember tartózkodhat.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play