Hová utazhatunk nyáron? Válaszok a sokakat érdeklő kérdésekre

2020. június 8.

print Hetedhétország.hu

Hová utazhatunk nyáron? Válaszok a sokakat érdeklő kérdésekre

Hol tudunk idén nyaralni, sokunkban merül fel ez a kérdés. Az eltérő járványhelyzet miatt ahány ország, annyi szabályozás. Megpróbálunk segíteni eligazodni az információk tengerében, sorra vesszük az egyes országok beutazási feltételeit. Cikkünket folyamatosan frissítjük az aktuális helyzetnek megfelelően.

Magyarország

2020. június 18-tól a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza.

 

Hasznos, napra kész infókat találunk az Európai Unió új weboldalán, amely az Európa Unió országaiban a határok átlépésével kapcsolatos, aktuálisan érvényes szabályokat gyűjti és frissíti rendszeresen. Az infók a jobb használhatóság érdekében 24 nyelven, köztük magyarul is elérhetők.

Románia: Június 17-től megszűnt a karanténba vonulási kötelezettség a román-magyar határon a két ország állampolgárainak.

Horvátország: Június 12-én újra megnyílik a magyar-horvát határ, így már nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik akik horvátországi utazásból térnek haza; a magyar és a horvát állampolgárok is korlátozásoktól mentesen utazhatnak a két országba mind a hét közös határátkelőhelyen.

Ausztria: Június 5-től nincs szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén.

Németország: Június 6-án reggel 8 órától megszünteti azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Csehország: Június 5-től nincs szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni a Csehországba történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén.

Szlovákia: Június 5-től nincs szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni a Szlovákiába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén.

Szlovénia: Május 28-tól mindkét ország polgárai karantén és más korlátozások nélkül átkelhetnek a két állam határán; azaz nem kell se koronavírus-teszt, se 14 napos karantén az országba való belépéshez, se a hazajövetelhez.

Szerbia: Május 25-től korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai. A kétoldalú egyeztetések eredményeként a szerb állampolgárok karanténkötelezettség és vírusteszt nélkül beléphetnek Magyarországra, és magyar állampolgárok is így térhetnek vissza Szerbiából.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play