Május közepétől újra lehet kirándulni Ausztriában

2020. április 28.

print MTI/Hetedhétország.hu

Május közepétől újra lehet kirándulni Ausztriában

Május 15-én kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények Ausztriában.Április 30. után feloldják a kijárási korlátozásokat Ausztriában, ahol a lakosság és a vállalkozások leghőbb vágya már, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba. Az enyhítéseket fokozatosan, kéthetente léptetik életbe, így a vállalkozások felkészülhetnek a nyitásra. Május 1-jétől újranyithatnak a boltok és a fodrászatok. Május 15-én kinyithatnak az éttermek és a szabadtéri állatkertek is fogadhatnak látogatókat, feltéve, ha biztosítják az egy méteres távolság betartását az emberek között. Május 15-én újranyitja kapuit a schönbrunni kastély és az állatkert. Május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények (állatkertek, turisztikai látnivalók, hegyi felvonók).

A Fertő tó körüli korlátozásokat is felfüggesztették, május 1-től ismét lehet sétálni a burgenlandi tavak partjain.

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak ki az éttermek és a szállodák. Az éttermekben egy asztalnál legfeljebb négy felnőtt és a hozzájuk tartozó gyermekek ülhetnek, az asztalnál ülőkre ugyanakkor nem vonatkozik az egyméteres távolság betartása, a személyzetnek pedig szájmaszkot kell viselnie. Az éttermek reggel hat órától 23 óráig tarthatnak nyitva.

Az uszodák és a szabadidős létesítmények üzemeltetésére vonatkozó óvintézkedések kidolgozása még folyamatban van, mivel a koronavírus esetleges terjedésével kapcsolatos kockázatokat ki szeretnék zárni. Így vizsgálják egyebek között, hogy a vízben mekkora a SARS-Cov-2 vírus terjedésének valószínűsége.

Bécsben valamennyi idegenforgalmi látványosság újra nyitására részletes terveket dolgoztak ki, amelyek összhangban vannak az Egészségügyi Világszervezet vonatkozó ajánlásaival. Az egyik kulcsfontosságú intézkedés, hogy belépőjegyeket csak az interneten lehet vásárolni.

Május elsején új, június végéig tartó szabályozás lép életbe; eszerint a jövőben engedélyezik a legfeljebb tízfős összejöveteleket. A koronavírus elleni küzdelem fontos része a szájmaszk viselését.

Ausztriában a jövőben a tüntetéseken kötelezővé teszik legalább egy méter távolság tartását és a szájmaszk viselését, mivel felmérhetetlen a fertőzésveszély. Az osztrák rendőrség továbbra is ellenőrzi, betartják-e az emberek a kötelező egy méter távolságot. A koronavírus-járványt még nem sikerült legyőzni, továbbra is jelen van, és emiatt szükség van az óvintézkedések érvényben tartására. 

A határellenőrzések megszüntetése, illetve az utazási korlátozások feloldása is a koronavírus terjedésével, illetve megfékezésével kapcsolatos számok függvénye, ezekről a szomszédos országokkal egyenként tárgyalnak, így az Ausztriával szomszédos országok, így Németország, Csehország és Magyarország belügyminisztereivel az utazási korlátozások esetleges visszavonásáról. Az a cél, hogy a határellenőrzések megszüntetésével együtt valamennyi országban sikerüljön megfékezni a koronavírus terjedését.

(Címlapfotó: Grünersee (c)Österreich Werbung/Andreas Tischler)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play