A vírus miatt Bécs egész nyáron egy óriási fesztivál

2020. július 6.

print

A vírus miatt Bécs egész nyáron egy óriási fesztivál

Július 1. és szeptember 20. között, nyolcvan napon keresztül mind a huszonhárom bécsi kerületben pop-up rendezvényeket szerveznek. 

A vírushelyzet miatt az idei Duna-sziget Fesztivál is kompromisszumokra kényszerült, ezt a kihívást azonban nagyon leleményesen oldották meg a szervezők. A Fesztivál nem marad el, csak átalakul; idén emeletes buszokon szállítják házhoz a művészetet.

A Duna-sziget Fesztivál Európa legnagyobb, ingyenesen látogatható szabadtéri kulturális rendezvénye, amely már 37 éve rengeteg látogatót vonz az osztrák fővárosba. Általában – nevéből fakadóan – a bécsi Duna-szigeten rendezik meg, és különféle neves fellépőkkel és egyéb programokkal várják az érdeklődőket, három napon át. A neves esemény azonban idén rendhagyó keretek között valósul meg, emiatt pedig minden bizonnyal a leghosszabb szabadtéri fesztivál nevet is kiérdemelheti.

Július 1. és szeptember 20. között, nyolcvan napon keresztül mind a huszonhárom bécsi kerületben pop-up rendezvényeket szerveznek. Mintegy 250 fellépés lesz majd, 100 különleges műsorral, ahol kizárólag helyi művészek adnak koncertet, olvasnak fel, vagy készülnek szórakoztató műsorokkal, minden generáció számára. A nyitott színpad egy emeletes busz tetején kap helyet, amely utcák, terek és parkok között ingázik, de időnként zártabb helyeken, mint például remízekben is feltűnik majd. A nagy tömeget elkerülendő, az egyes események helye és ideje csak nemsokkal a fellépés előtt derül ki. Hogy a sziget-élmény mégse maradjon ki teljesen, szeptemberben sor kerül majd három nagy záróeseményre, azonban a belépők számát 1250 főben korlátozzák.

Duna-sziget Fesztivált minden évben nyár elején itt rendezik. A Donauinselfest a bécsi szociáldemokrata párt, az SPÖ Wien egynapos rendezvényéből nőtte ki magát nemzetközileg is elismert zenei fesztivállá. 

(Címlapfotó: Duna-sziget Fesztivál © Schaub-Walzer / PID)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play