Pop-up hűsítő pillanatok Bécsben

2020. augusztus 14.

print Hetedhétország.hu

Pop-up hűsítő pillanatok Bécsben

Pop-up projekt keretében medencével és egy alternatív szabadidőparkkal a nyári hőségben kívánnak hűsítő pillanatokat biztosítani a bécsieknek.





A bécsi Nyugati-pályaudvar (Westbahnhof) tőszomszédságában, a forgalmas Gürtel-körút 7. és 15. kerület által határolt szakaszán, hét forgalmi sáv lezárásával, mini szabadidős parkot alakítottak ki medencével és pihenőzónával. Az új bécsi kezdeményezés keretében többek között egy nagy zöldterület, egy úszómedence és egy "busz-labor" nyújt üdítő változatosságot a meleg nyári hétköznapokon.

Bécs Városa egy kísérleti projekttel szeretné enyhíteni a forró nyári napokat, egyúttal pedig egy szokatlanul érdekes élményben részesíteni a városlakókat. A "Gürtelfrische WEST" nevű kezdeményezés augusztus 8. és 30. között a 7. és 15. kerület határán kapott helyet. Itt létesítettek a kereszteződés helyén egy nagy, elkerített, pihenésre alkalmas füves területet, fekvőalkalmatosságokkal, gasztronómiai egységekkel és egy kisebb úszómedencével. A vírushelyzet miatt a medencében egyszerre csak kevés ember tartózkodhat, viszont reggel 10-től este 8-ig nyitva tart, így mindenkinek van lehetősége csobbanni egyet a vízben.

Az érdeklődőket színes programkínálattal várják a táncos eseményektől, koncerteken és felolvasásokon át a DJ-estekig, melyek a pop-up színpadon kapnak helyet. A biciklisek ingyenes kerékpárellenőrzési szolgáltatást vehetnek igénybe.

A szintén a helyszínen parkoló "Helyre van szükségem!" mottóval ellátott autóbuszban művészeti workshopokat és rendezvényeket tartanak városi témában. A "busz-laborban" igény szerint egy ingyenes éjszakát is el lehet tölteni, ha elég kreatív igénnyel állunk elő, miért pont minket válasszanak.

A projekt célja a 7. és 15. kerület közötti térbeli és szociális kapcsolat erősítése. Mindkettő a legsűrűbben beépített bécsi városrészek közé tartozik, ami miatt növekvő igény mutatkozik a zöldfelületek bővítésére.  A "Gürtelfrische WEST" programra a belépés ingyenes.

(Camlapfotó: © artvan - kurt van der vloedt)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play