Bécs új látványossága érdekes perspektívát nyújt a belvárosra

2020. szeptember 28.

print Hetedhétország.hu

Bécs új látványossága érdekes perspektívát nyújt a belvárosra

Lélegzetelállító kilátással várja a látogatókat a rendhagyó formájáról elnevezett Libelle (szitakötő) és az új tetőterasz a Leopold Múzeum tetején. 

Új látványossággal gazdagodott a bécsi Múzeumi Negyed, a MuseumsQuartier (MQ): a Leopold Múzeum tetejére egy új tetőterasz és kultúrtér épült. A Libelle (szitakötő) névre hallgató 400 négyzetméteres üvegkonstrukcióban többek között felolvasó- és vitaestekre várják a nagyérdeműt, de ahogy az MQ udvara, úgy a tetőterasz és a kultúrtér is ingyenesen és szabadon látogatható mindenki számára.

MQ Libelle (c) MuseumsQuartier Wien/Herta Hurnaus

Lélegzetelállító kilátással várja az odalátogatókat a rendhagyó formájáról elnevezett Libelle (szitakötő) és az új tetőterasz a Leopold Múzeum tetején. "Az MQ terasz megépítésével Bécs egy új, különleges közterülettel bővül, ami nemcsak új perspektívát nyújt a bécsi belvárosra, hanem közösségi térként is szolgál majd" – hangsúlyozta Veronica Knaup-Hasler, Bécs Város kulturális tanácsnoka két évvel ezelőtt, az épület alapkőletételének alkalmából.

MQ Libelle (c) MuseumsQuartier Wien/Herta Hurnaus

A különleges kultúrteret Brigitte Kowanz fényszobrai – oszlopokon álló világító gyűrűk – teszik még látványosabbá.

A tetőterasz nemcsak szabadon látogatható, de az MQ udvarhoz hasonlóan itt sem kötelező fogyasztás: aki csak a kilátást szeretné élvezni, ugyanúgy felmehet, mint azok, akik a Libelle egyik felolvasó- vagy vitaestjére érkeztek.

(Címlapfotó: Panorámafelvétel a bécsi múzeumi negyedről © Alexander Eugen Koller)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play