Svájcban egy jódli koncerten nem viseltek maszkot, nem váratlan, hogy mi történt!

2020. október 16.

print Hetedhétország.hu

Svájcban egy jódli koncerten nem viseltek maszkot, nem váratlan, hogy mi történt!

Svájcban egy hagyományos jódli koncert a koronavírus fertőzések rohamos növekedéséhez vezetett.





A hatóságok szerint körülbelül 600 ember vett részt a szeptember végi eseményen Schwyz kantonban. Felszólítottak mindenkit, hogy tartsák a távolságot; a maszk viselése azonban nem volt kötelező. Az eredmény nem meglepő: a kantonban jelenleg több mint 1230 koronavírus-eset van, és ma Európa egyik legfertőzőbb helye.

"Kilenc nappal az előadás után megtudtuk, hogy a csoportban többen megfertőződtek" - mondta a szervező Beat Hegner az RTS közszolgálati műsorszolgáltatónak. Csak szerdán 94-en voltak pozitívak, kétszer annyian, mint előző nap. "Schwyzben az esetek számának robbanása az egyik legsúlyosabb egész Európában" - mondta Reto Nueesch főorvos.

A túlterhelt kantoni kórház már arra kérte az embereket, hogy viseljenek száj- és orrvédőt, és kerüljék az összejöveteleket. "Rendkívül magas a pozitív tesztek aránya" - mondta Franziska Foellmi kórházigazgató. 

Bár a Schwyz kantoni hatóságok fokozták a vírus terjedésének leküzdésére irányuló intézkedéseket, de az üzletekben még mindig nincs maszk követelmény.

 

Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play