Fények és színek varázslatos parkja nyílt Innsbruckban

2020. december 12.

print Hetedhétország.hu

Fények és színek varázslatos parkja nyílt Innsbruckban

A karácsony varázsa a Lumagica-val érkezik meg Innsbruckba.

A Hofgraten, ahol a Lumagica varázslatos világa fogadja a látogatókat, valamikor a császárok kertje volt, amelyet csak néhányan látogathattak. Mária Terézia császárnő itt tanulta meg a kertészkedés művészetét, és kedvenc időtöltése az volt, hogy folyamatosan változtasson azon a parkon, amely a 15. század óta létezik.

A 15. és 16. században a parkot reneszánsz kertként, vadászrezervátumként hozták létre, majd barokk kertté alakították át, és szükség esetén zöldségeskertként gyümölcs- és zöldségtermesztésre is használták. Közel 170 éve a jelenlegi angol stílusú dizájnnal csábítja a látogatókat.

Az egykori császári kert ma Innsbruck zöld tüdeje, karácsonykor mesebeli erdő, varázslatos fénypark lesz egészen 2021. január 31-ig.

A minden eddiginél romantikusabb útvonal körülbelül egy kilométeres körútvonalon kanyarog a fények, a zene és a fantasztikus lények között. Több mint 300 világító tárgyat kell felfedezni: barátságos erdei lakókat, fenséges szarvasokat és oroszlánokat, geometriai alakzatokat.

(Fotók: MK Illumination)

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play