Idén tapsot küldhetnek az újévi koncert hallgatói

2020. december 25.

print Hetedhétország.hu

Idén tapsot küldhetnek az újévi koncert hallgatói

A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje a a koronavírus-járvány ellenére idén is megrendezésre kerül – közönség nélkül, akik azonban élő tapsot küldhetnek a Zeneegylet Aranytermébe a világ minden részéről.

Újdonság lesz ugyanakkor a lehetőség, hogy a nézők a világ minden tájáról élőben tapsolhatnak a Bécsi Filharmonkusoknak 2021. január 1-én. Az online regisztrációt követően, a www.mynewyearsconcert.com oldalon keresztül küldött tapsot élőben bejátsszák a koncerten a Bécsi Zeneegylet Aranytermében, és az ORF-közvetítésben is hallható lesz majd.

Riccardo Mutival egy olyan karmester vezényli a 2021-es újévi koncertet, akinek a Bécsi Filharmonikusokkal közös munkája több évtizedet ölel át. Muti 1993, 1997, 2000, 2004 és 2018 után immár hatodik alkalommal vezényli ezt a különleges koncertélményt. A Strauß-dinasztia és kortársainak gazdag repertoárjából származó művek által fémjelzett vidám, ugyanakkor meghitt zenei programot több mint 90 országban, több mint 50 millió nézőnek közvetítik majd.

Az Aranyterem (Goldener Saal) nemcsak a világ egyik legszebb, de akusztikus szempontból is az egyik legjobb terme. A historizáló stílusban épített zenei szentélyt az újévi koncertre csodás virágdekorációval díszítik fel.

(Nyitókép: A Bécsi Filharmonikusok 2020-as újévi koncertje Andris Nelsons vezényletével © Wiener Philharmoniker / Dieter Nagl)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play