Országszerte óvintézkedésekkel rendezik meg idén az adventi vásárokat

2021. november 16.

print MTI/Hetedhétország.hu

Országszerte óvintézkedésekkel rendezik meg idén az adventi vásárokat

Az országban koronavírus-járvány negyedik hulláma ellenére is megrendezik az adventi vásárokat, amelyek hagyományosan hoozájárulnak a karácsonyi készülődéshez és hangulathoz. A színes programok mellé nem hiányozhat a maszk és a védettségi igazolvány.





Adventi vásár Szombathelyen

(c) MTI/Varga György

A járványhelyzet alakulásának függvényében, óvintézkedésekkel, de - ha az előírások közben nem változnak - megrendezik november 19. és december 23. között az adventi vásárt Szombathelyen.

A város főterén 40 kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó, többségében helyi vállalkozó kínálja majd termékeit, szombatonként pedig délután és este zenés kulturális programok is lesznek.

A szervezők két kisebb színpadot állítanak, amelyeket kordonokkal vesznek körül, így biztosítva, hogy a nézők száma ne lépje túl a járványügyi előírásokban szereplő 500 főt.

A fellépők között lesz az Ocho Macho, a Mokka, Danics Dóra, a Kodachrome zenekar, a Varnyú Country, a Gargantua, a Mágikus Mintha, a Kellene Kis Kert és a Nyughatatlan is.

A nagy adventi koszorút idén is a Berzsenyi Dániel téren állítják fel, amelyen az első gyertyát november 27-én, szombaton gyújtják meg.

Az adventi időszak fontos attrakciója lesz a Fő téren megjelenő mesefigurás körhinta és az újra Szombathelyre érkező óriáskerék, amelyet a két évvel ezelőtti helyszínen, a Borostyánkő Áruház előtti parkolóban állítanak fel.

A város Ludovicus névre keresztelt új kabalafigurája, amely ötvözi a római múltat, a Szent Márton-kultuszt és a vidámságot, először az adventi vásáron jelenik majd meg a nagyközönség előtt.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play