» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Weissensee Európa egyik legmagasabban fekvő és legtisztább fürdőtava, télen pedig Európa legnagyobb természetes jégpályája. A tavat 140 kilométernyi kirándulóút veszi körbe, nagy részük a természetvédelmi területen. Karintiában télen az egyik legnagyobb jeges attrakciónak a Weissensee számít.


Ez a 11 km hosszú, fjordszerű tó Karintia negyedik legnagyobb tava. 660 m széles, 97 m mély. A tengerszint feletti magassága 930 m.

A tó vize annyira tiszta, hogy még méteres mélységben is jól láthatók a vízinövények, a halak és tófenéken levő kövek.

A Weissensee, Európa legmagasabban fekvő (930 m) és legtisztább fürdőtava télen teljesen átalakul, és december közepétől egészen március elejéig természetes jégpályává változik. 6,5 négyzetkilométernyi jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. Ez a természetes játszótér vonzza a téli sportokat kedvelő látogatókat: a jég tükrén korcsolyások siklanak, jéggolfosok terelik a labdát. A tó jegén kerül megrendezésre minden évben a 11 városon átvezető holland gyorskorcsolyázó világcsúcskísérlet is. A verseny 5000 aktív résztvevőjével világszerte a legnagyobb jégsport rendezvény és Karintia legfontosabb télisport eseménye is egyben.Tartomány:Karintia
Település:Weissensee
GPS: 46° 43′ 8.51624″, 13° 17′ 20.0688″
Honlap: http://www.weissensee-naturpark.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward