Új lehetőség az Alpokban: Két hegy, egy jegy Alsó-Ausztriában

2022. március 26.

print Hetedhétország.hu

Új lehetőség az Alpokban: Két hegy, egy jegy Alsó-Ausztriában

A magyarok körében is népszerű osztrák kirándulóhelyek, Schneebergbahn és a Rax kötélpálya bevezette az új Schneeberg-Rax kombinált jegyet.

A Schneebergbahn és a Rax kötélpálya új kombinált jegyet dob piacra, ezzel erősítve a kirándulóturizmust az alsó-ausztriai Bécsi-Alpokban.

A Schneeberg-Rax Kombiticket segítségével a természet és a hegyek szerelmesei két hegyi világot fedezhetnek fel - ráadásul kedvezményes áron:

felnőttjegy 55,00 euró, gyerekjegy (6-15 éves korig) 28,00 euró. Ez 17,00 eurós kedvezményt jelent a felnőtteknek és 7,00 eurót a gyerekeknek.

A fogaskerekű és a drótkötélpálya kombinált jegye már kapható a www.schneeberg-rax-kombi.at oldalon.

 "A Schneeberg-Rax kombinált jegy kényelmes módot kínál a bécsi Alpok két legmagasabb hegyének felfedezésére a Schneebergbahn és a Rax felvonó segítségével. Ez egy vonzó ajánlat a térségünkben tartózkodó vendégek számára” - mondta Hubert Resch, a Schneebergbahn ügyvezető igazgatója.

Rax kötélpálya: nyolc perc alatt fel a hegyre

Rax-Seilbahn (c) Tourismuspresse/Roman Zach-Kiesling

A Rax kötélpálya, Ausztria első személyszállító kabinos felvonója 2022. április 18-ig üzemel, majd ezt követően megkezdődnek az éves felújítási munkálatok, hogy a következő túraszezonban biztonságos és minőségi tartózkodást nyújtson a vendégeknek.

2022. április 30-tól a drótkötélpálya ismét ingajáratban fog közlekedni, és kevesebb mint nyolc perc alatt felviszi a vendégeket a Rax-fennsíkra.

Az 1545 méter magasan fekvő csúcson a túrázók és a hegyek szerelmesei legendás alpinisták, írók és költők nyomába eredhetnek. Az Alpesi kert 4000 négyzetméterén a természet szerelmesei felfedezhetik a havasi gyopár, az encián és a Rax és Schneeberg régió mintegy 200 más növényfaját.

Schneebergbahn: Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére

Schneebergbahn (c) Tourismuspresse/NB/Stranz

A Schneeberg Bécstől mindössze 80 kilométerre délre emelkedik. A Schneebergbahn 1897 óta viszi fel utasait Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére. Puchberg állomásról a fogaskerekű vasút több mint 1200 méter magasra emelkedik a Hochschneeberg hegyi állomás végállomásáig.

A Salamander vonatokon (kb. 40 perc) vagy a nosztalgikus gőzmozdonyon (kb. 90 perc) való utazás során a turisták lélegzetelállító természetben gyönyörködhetnek, amely minden méter magassággal egy kicsit megváltozik.

(Címlapfotó: Scharfegger's Raxalpen Resort)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play