Ársokk: a legnépszerűbb üdülőhelyeken az áremelkedés meghökkentő

2022. március 29.

print Hetedhétország.hu

Ársokk: a legnépszerűbb üdülőhelyeken az áremelkedés meghökkentő

Görögország, Olaszország, Horvátország és Mallorca: a magasabb szállodai költségekre kell felkészülni.





Azok, akik most foglalják le a nyári szabadságukat, valószínűleg magas árakkal szembesülnek. A TRAVELBOOK német hírportál által készített elemzés azt mutatja, hogy a látszat nem csal. Valójában a szállodaárak számos üdülőrégióban masszívan emelkedtek a koronavírus-járvány előtti időszakhoz képest.

Aki 2022 nyarára tervez szállodai nyaralást, annak sok helyen magasabb költségvetéssel kell kalkulálnia, mint 2019-ben. Görögország, Olaszország, Horvátország és Mallorca, valamint a Balti-tenger, az Északi-tenger és Bajorország népszerű németországi nyaralóhelyein található szállodák minden csillagkategóriáját megvizsgálták.

Görögország

Az elemzés azt mutatja, hogy 2022-ben különösen a görögországi négycsillagos szállodák jelentősen drágultak. Itt a nyaralók jelenleg 47,49 százalékkal többet fizetnek, mint a világjárvány előtt.

A két-, három- és ötcsillagos szállodák árai is legalább 21 százalékkal emelkedtek. Csak a legolcsóbb kategóriában alacsonyabbak jelenleg az árak, a nyaralók átlagosan 43 eurót fizetnek éjszakánként, mintegy 10 százalékkal kevesebbet, mint 2019-ben.

Olaszország

Az olaszországi nyaralást tervezőknek is fel kell készülniük a magasabb szállodai költségekre. Az árak minden kategóriában emelkedtek, a négycsillagos szállodákban pedig akár 43 százalékkal is többet kell fizetni.

Az áremelkedés az amúgy is drága 5 csillagos kategóriában a legalacsonyabb. Itt az átlagár 260 euróról 281 euróra emelkedett.

Horvátország

Horvátország is drágább lesz sok nyaraló számára 2022-ben. A kétcsillagos szállodák árai például közel 50 százalékkal, 68 euróról 101 euróra, a háromcsillagos szállodáké 57 százalékkal, 113 euróra emelkednek éjszakánként, az ötcsillagosoké pedig 67 százalékkal.

Míg 2019-ben a nyaralók átlagosan 151 eurót fizettek éjszakánként, addig ez most 252 euró körül van. 

Mallorca

Aki 2022-ben Mallorcán tervez szállodai nyaralást, annak szintén magasabb költségekre kell felkészülnie - függetlenül attól, hogy hány csillagos a szálloda. Mert az árak minden kategóriában emelkedtek.

Az ötcsillagos szállodákban a nyaralóknak idén akár több mint 50 százalékkal többet kell fizetniük.

Németország

Legyen szó Bajorországról, a Balti-tengerről vagy az Északi-tengerről: minden népszerű német üdülőrégióban magasabbak most az árak, mint 2019-ben.

Mindenekelőtt Bajorországban 23-53 százalékkal emelkedtek az árak szállodai kategóriától függően.

Az Északi-tengeren csak az ötcsillagos szállodák árai emelkedtek 20 százaléknál nagyobb mértékben, és a Balti-tengeren is az öt szállodai kategóriából négy esetében 20 százalék alatti volt az áremelkedés. 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play