Turisták fürödtek a Trevi-kútban: Nem volt olcsó mulatság

2022. április 24.

print Hetedhétország.hu

Turisták fürödtek a Trevi-kútban: Nem volt olcsó mulatság

Arra számítottak, hogy nem veszik észre őket.

Két holland turista drága fürdőt vett a híres római Trevi-kútban: 1000 eurós pénzbírsággal sújtották -írja az ORF.

A 30 éves férfiak azt remélték, hogy a szökőkútnál összegyűlt turisták nyüzsgésében nem veszik észre őket a barokk emlékművet őrző rendőrök.

A szökőkutat, amely a "La dolce vita" című klasszikus filmben Anita Ekberg éjszakai fürdőzésével vált világhírűvé, többször használják önreklámozásra. A város súlyos bírságokkal próbálja megvédeni a látványosságot a fürdőzőktől.

A világjárvány előtt a szökőkút a világ egyik legnépszerűbb műemléke volt, évente hárommillió látogatója volt.

A Trevi-kút különösen a 2015 novemberében befejeződött restaurálás óta "élvezi" a turistarohamot. Részben az új világításnak köszönhetően a figurák nagyszerűen érvényesülnek. 100 LED-lámpát helyeztek el stratégiai pontokon, hogy a művészi struktúrát teljes pompájában kiemeljék. Nicolo Salvi (1697-1751) olasz építész remekművének restaurálása csaknem két évig tartott.

A turistalátványosságot hetente tisztítják meg azoktól a pénzérméktől, amelyeket a helyszínre látogatók a válluk fölött a vízbe hajítanak.

A hagyomány szerint, aki pénzt dob a kútba, az mindenképpen visszatér az örök városba. 

A pénzbedobós hagyomány Frank Sinatra 1954-ben forgatott romantikus filmje, a Három pénzdarab a szökőkútban nyomán vált világhírűvé.

A sok aprópénzt hagyományosan a szegényekre fordította az egyház, egészen 2015 januárjáig, amikor a római városvezetés úgy döntött, hogy Róma infrastruktúrájának fejlesztésére fogják fordítani a turisták által bedobott eurókat.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play