Nápolyban egy régi hagyományt akarnak betiltani

2022. június 17.

print Hetedhétország.hu

Nápolyban egy régi hagyományt akarnak betiltani

Majdnem sikerült Nápolyt megváltoztatni.

Az ablakok előtt és az erkélyeken: frissen mosott szennyes lóg mindenütt a Vezúv városában, Nápolyban, és ez jellemzi a városképet. Gaetano Manfredi polgármester számára azonban a látvány túl sok. Felháborodást váltott ki az a terve, hogy

betiltja a szennyes kifüggesztését a városközpontban.

A közösségi oldalakon kering a városi tanács rendelettervezete, amely megtiltaná a szennyes kiteregetését az erkélyek között és az egyik házból a másikba Nápoly szűk utcáin.

"Az erkélyek közötti és az egyik házból a másikba való mosás Nápoly jellegzetessége, de néha az illemszabályokba ütközik. Mindig figyelembe kell vennünk a néphagyomány és a rend közötti határt" - mondta Manfredi polgármester.

Szavai nagy felháborodást váltottak ki Dél-Olaszország legnagyobb városában.

A "kiteregetem a szennyest" hashtag használatával gyorsan elterjedt az önkormányzat tervei elleni tiltakozás.

Nápoly polgármesterét azzal vádolják, hogy olyan elitista képet akar kialakítani a városról, amely nem felel meg Nápoly népi hagyományainak.

Polgárok csoportjai a nápolyi városháza előtt mosóköteleket helyeztek el tiltakozásul.

"A mosósorok ennek a városnak a jelképei, amelyeket népszerű dalokban is megénekelnek. Nápolyban mindenki velük nőtt fel. Manfredi elképzelése a városról az, hogy eltünteti az embereket" - mondta egy tüntető.

Ezt a nézetet vallotta Manfredi elődje, Luigi de Magistris is, aki 2011 és 2021 között Nápoly polgármestere volt.

"Az igazság az, hogy Manfredi nem igazán érzi Nápolyt a szívében és a lelkében. Máskülönben nem jutna eszébe betiltani a szennyes kifüggesztését" - mondta de Magistris.

A tiltakozás nyomására a polgármester kénytelen volt meghátrálni. Mindenkit biztosított arról, hogy semmilyen rendelet nem tiltaná be az erkélyek közötti ruhaszárító köteleket. Az önkormányzat továbbra is ügyelni fog a tisztességre és a rendre a városban - hangsúlyozta.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play