Meglepő keresések: Ezek Olaszország leglátogatottabb helyei a Google Street View-n

2022. június 15.

print Hetedhétország.hu

Meglepő keresések: Ezek Olaszország leglátogatottabb helyei a Google Street View-n

Olaszország a tíz leglátogatottabb ország között van a Street View-n.

Az eszköz 2007. május 25-én indult útjára. A 15 éves évforduló alkalmából a Google közzétette a világ leglátogatottabb helyeinek rangsorát a Street View segítségével.

Nem meglepő, hogy Olaszország a tíz leglátogatottabb ország között van a Street View-n.

Ami az Olaszországon belüli tíz legjobb helyszínt illeti, a Rómában található ókori római fórum a leginkább kattintott kulturális célpont. A Forum osztozik az olaszországi dobogón a veronai Júlia házával és a firenzei Palazzo Pittivel - közölte a Google. Ezt követi a velencei Dózse-palota, a Reggia di Caserta, a trieszti Castello di Miramare, az Uffizi Képtár, a torinói Egyiptomi Múzeum, a maranellói Ferrari Múzeum és a firenzei Palazzo Vecchio.

Ami a vízközeli helyeket illeti, a legtöbbet keresett úti célok nem Szardínián, Szicíliában vagy Pugliában találhatók, ahogyan azt várnánk; a Google Street View legnépszerűbb tengerparti célpontja a Le Marche-i Due Sorelle, amelyet a Teulada-i (Szardínia) Tuerredda strand és a Trentino-Alto Adige-i Carezza tóparti célpont követ.

Amikor a Google Street View 2007-ben elindult, csak öt amerikai város volt elérhető. Idővel több mint 220 milliárd Street View-kép került hozzá több mint 100 országból és területről.

A születésnapi ünnepségek részeként a Google négy új Street View-gyűjteményt is kiad; az egyik a milánói Dómot mutatja be, képeket hozva Európa harmadik legnagyobb székesegyházának belsejéből, hogy mindenki élvezhesse "a kulisszák mögötti betekintést ebbe az építészeti és kulturális gyöngyszembe".

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play