A 10 legszebb tóparti kisváros Olaszországban

2020. február 2.

print Hetedhétország.hu

A 10 legszebb tóparti kisváros Olaszországban

Olaszországban sok olyan tóparti városka van, amelyek tele vannak csodálatos régi épületekkel és amelyek ugyanakkor lélegzetelállító kilátást nyújtanak a környező tájra. A 10 városka mind az Olaszország legszebb városkái szövetség tagjai.

Malcesine

Garda-tó vizeire néző Malcesine tele van felfedezésre váró csodákkal. A festői Malcesine Scaliger kastélyt közvetlenül a tó mellé építették. Nem meglepő, hogy manapság ez a turisták egyik leglátogatottabb látnivalója, sőt, még esküvők híres helyszíne is.

Ledro

Ledro a Garda-tó közelében fekszik, a gyönyörű Ledro-tó partján, amely az egész régió legtisztább tava. Az érintetlen természet szerelmeseinek tökéletes hely a nyaraláshoz.

Tignale

A Garda-tó partján található a gyönyörű Tignale falu, híres turisztikai célpont a vízre nyíló kilátása miatt. Történelmi központja mintha keskeny utcák labirintusa lenne, ahonnan időről időre előbukkan a lélegzetelállító kilátás a tóra. Tignale egyik jellegzetessége a tóra lejtős teraszok, olajfaültetvényekkel.

Avigliana

A Torinótól néhány kilométerre fekvő Avigliana tökéletes példája annak, hogy miként lehet egyszerre élvezni a tó szépségét és a történelem szeletét, amely fontos nyomokat hagyott a környéken. A városkát valójában két tó veszi körül, amelyeket Lago Grande és Lago Piccolo néven ismernek. A város egy védett rezervátum területén fekszik.

Bolsena

Bolsena az egyik legismertebb tavak közé tartozik Közép-Olaszországban, és a legnagyobb vulkanikus eredetű Európában. A városka gazdag történelemmel és kultúrával rendelkezik. Történelmi központjában található néhány csodálatos 16. századi palota, valamint a híres Rocca dei Monaldeschi della Cervara kastély.

Torno

Comói-tó keleti partján van egy kis falu, ahol az idő megállt. Tornonak hívják, és egy olyan sziklán ülő falu, amely enyhén lejt a víz felé. A falu nagy részének fókuszpontja a kikötő, ahonnan a történelmi központba jutást lehetővé tevő keskeny és meredek sikátorok indulnak.

Bellano

A Comói-tó partján fekvő Bellano, mintha egy kicsi gyöngy lenne, amely visszatükröződik a nyugodt vizen. Ha szereti a természetet, akkor ne hagyjon ki egy szép sétát a Sentiero del Viadante mentén, egy ősi római úton, amely a Lecco-tó partja mentén halad .

Alfedena

A Civitella Alfedena bájos falu az Abruzzo, Lazio és a Molise Nemzeti Park közepén fekszik, amelyet a Marsicani-hegység csúcsa vesz körül. A falu a Barrea-tóra néz, a mesterséges tavat a Sangro folyó gátja hozta létre. Lélegzetelállító panorámájának köszönhetően ma meglehetősen népszerű turisztikai célpont, különösen azok számára, akik szeretik az érintetlen természetet.

Orta San Giulio

A festői Orta San Giulio igazi drágakő, lélegzetelállító panorámával, Piemont szívében. Az Orta-tó partján fekszik, történelmi központjától közvetlenül a vízre nyílik kilátás - egyike annak a sok oknak, amiért ezt a városkát a turisták annyira szeretik. A falu előtt néhány száz méterre fekszik a San Giulio-sziget, amelyet ma még mindig a bencés apácák kolostora uralja.

Cannobio

A Maggiore-tó partján, néhány lépésre a svájci határtól találjuk Cannobio-t. A gyönyörű tóparti sétányon egyrészt élvezheti a szelíd kék vizek hihetetlen panorámáját, másrészt megcsodálhatja a városka legszebb épületeit. Nem messze, Cannero városa előtt - de még mindig Cannobio területén - három sziklás sziget található, amelyeken az ókori erődítmény maradványai láthatók.

Borítókép: Malcesine (c) pixabay


Kapcsolódó hírek